ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Usikkert for Czardasfyrstinnen

Operadirektøren er oppgitt

Usikkert: I fjor måtte Opera Trøndelag avlyse Turandot etter få forestillinger. Nå vet ingen hvordan det blir med Czardasfyrstinnen som etter planen skal settes opp i Kimen kulturhus i april. Foto: Anne Gundersen

I fjor måtte de stanse oppsetningen av Turandot. Nå vet ikke Opera Trøndelag hvordan det går med Czardasfyrstinnen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2021 kl 14:22

ANNONSE
Annonse

I kveld, torsdag, har operetten Czardasfyrstinnen av Emmerich Kálmán premiere i Kristiansund med et sterkt begrenset publikum. Etter planen skal forestillingen videre til Kimen i april, men hvordan det går nå vet ingen.

Direktør for Opera Trøndelag, Lars Eggen, er oppgitt.

– Vi syntes dette er å trekke strikken litt langt, sier Eggen om regjeringens nye koronaregler.

– Særlig når vi har hatt så gode tall her lenge. Det begynner nesten å bli politisert for oss dette, det virker veldig vanskelig å få gjennomført noe som helst.

Nå er kompaniet opptatt av å se på om det i det hele tatt er mulig å få øvd fram til forestillingen settes opp på Kimen.

– Vi er i dialog med kulturhuset som er veldig samarbeidsvillige. Men dette er vanskelig. Den nye veilederen varer fram til 12. april og etter det er det ingen som vet. Man legger planer men får bare gjennomført brøkdeler av det.

Han mener kulturnæringa har gjort som regjeringen sier under hele pandemien og at dette har ført til at smittetallene så og si er ikke-eksisterende hva gjelder kulturelle arrangementer.

– Vi sitter rolig i båten og følger alle regler. Noen vil kanskje si at det er litt bittert å se at idretten får såpass med fritak, mens kulturen rammes.

Saken fortsetter under bildet:

Frie svev: Operadirektør Lars Eggen i full utfoldelse som konferansier for Hommelvik musikkorps nyttårskonsert i januar 2020. Foto: Anne Gundersen

Arbeidsplasser

Opera Trøndelag er en statlig finansiert bedrift som blant annet skal sørge for å gi arbeid til frilansere innen sjangeren. Mange frilansere og andre som har sitt arbeid i kultursektoren, rammes nå så hardt at de velger andre yrker.

– Dette er folk vi er helt avhengige av for å kunne gjøre det vi finansieres for å gjøre. Det kan være fare for at vi ikke klarer å opprettholde tilbudet når dette har lagt seg, rett og slett på grunn av at vi mangler folk. Det kan være noe å tenke på, mener Eggen.

Hør intervjuet med Lars Eggen i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE