Nea Radio

Usikkert for Czardasfyrstinnen

Operadirektøren er oppgitt

Usikkert: I fjor måtte Opera Trøndelag avlyse Turandot etter få forestillinger. Nå vet ingen hvordan det blir med Czardasfyrstinnen som etter planen skal settes opp i Kimen kulturhus i april. Foto: Anne Gundersen

I fjor måtte de stanse oppsetningen av Turandot. Nå vet ikke Opera Trøndelag hvordan det går med Czardasfyrstinnen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2021 kl 14:22

I kveld, torsdag, har operetten Czardasfyrstinnen av Emmerich Kálmán premiere i Kristiansund med et sterkt begrenset publikum. Etter planen skal forestillingen videre til Kimen i april, men hvordan det går nå vet ingen.

Direktør for Opera Trøndelag, Lars Eggen, er oppgitt.

– Vi syntes dette er å trekke strikken litt langt, sier Eggen om regjeringens nye koronaregler.

– Særlig når vi har hatt så gode tall her lenge. Det begynner nesten å bli politisert for oss dette, det virker veldig vanskelig å få gjennomført noe som helst.

Nå er kompaniet opptatt av å se på om det i det hele tatt er mulig å få øvd fram til forestillingen settes opp på Kimen.

– Vi er i dialog med kulturhuset som er veldig samarbeidsvillige. Men dette er vanskelig. Den nye veilederen varer fram til 12. april og etter det er det ingen som vet. Man legger planer men får bare gjennomført brøkdeler av det.

Han mener kulturnæringa har gjort som regjeringen sier under hele pandemien og at dette har ført til at smittetallene så og si er ikke-eksisterende hva gjelder kulturelle arrangementer.

– Vi sitter rolig i båten og følger alle regler. Noen vil kanskje si at det er litt bittert å se at idretten får såpass med fritak, mens kulturen rammes.

Saken fortsetter under bildet:

Frie svev: Operadirektør Lars Eggen i full utfoldelse som konferansier for Hommelvik musikkorps nyttårskonsert i januar 2020. Foto: Anne Gundersen

Arbeidsplasser

Opera Trøndelag er en statlig finansiert bedrift som blant annet skal sørge for å gi arbeid til frilansere innen sjangeren. Mange frilansere og andre som har sitt arbeid i kultursektoren, rammes nå så hardt at de velger andre yrker.

– Dette er folk vi er helt avhengige av for å kunne gjøre det vi finansieres for å gjøre. Det kan være fare for at vi ikke klarer å opprettholde tilbudet når dette har lagt seg, rett og slett på grunn av at vi mangler folk. Det kan være noe å tenke på, mener Eggen.

Hør intervjuet med Lars Eggen i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...