Nea Radio

AP/SV bryter muntlig avtale:

Fastlege Fjorden blir varaordfører

Fungerede ordfører Christian Elgaaen (Sv): - Det formelle vedtaket fra kommunestyremøtet i mai står fortsatt. Hilde Fjorden vil være varaordfører i 40 prosent, det vil si to dager i uken, sier han. Foto: Anita Sivertsgård

Røros Arbeiderpartis Hilde Fjorden som i det daglige er fastlege blir fungerende varaordfører i et vikariat på 40 prosent fra midten av september. Det skjer fordi ordfører Isak Busch (AP) er ute i pappaperm.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fjorden er fastlege på Røros legesenter som er i akutt krise på grunn av mangel på ansatte fastleger. Der har man nå tre legestillinger vakante av totalt ni. Disse har vært utlyst for andre gang siden tidligere i sommer.

Virksomhetsleder for helse, Jan Roger Wold bekrefter at man ikke har funnet vikar for Fjorden som skal fortsette å jobbe som fastlege i 50% stilling ved Røros legesenter.

- Nei vi har ikke funnet en vikar for Hilde Fjorden. Vi har enda heller ikke fått ansatt noen i de tre fastlegestillingene som vi lyste ut tidligere i sommer, sier han til Nea Radio.

I vedtaket fra kommunestyremøtet i mai står det at varaordførerressursen som Fjorden skal ta over er 40 prosent.

- Vi har klart å ansette en ekstra LIS1 lege (turnuslege) fra 1. september, noe som betyr at det vil være 2 turnusleger ved Røros legesenter fra september. Dette vil styrke legedekningen og de ikke skal ha egne pasientlister, fortsetter Wold.

Fire ganger så stor ressurs

Tidligere i sommer avsluttet Røros kommune avtalen om salg av kommuneoverlegetjenesten i en 10 prosent ressurs til Holtålen kommune fordi de ikke hadde kapasitet.

Nå kan altså Fjorden bli varaordfører i en 40 prosent stilling som betyr at legesenteret på Røros mister tilsvarende ressurs. Fire ganger større ressurs enn det Røros kommune avsluttet samarbeidet med Holtålen kommune for.

Ble avgjort i mai

I kommunestyremøtet på Røros som var i mai, under behandlingen av ordfører Busch sin pappaperm, sa Arbeiderpartiets Oskar Tørres Lindstad at Fjorden ikke ville ta varaordførervervet hvis ikke man fant en legevikar for hennes 40 prosent.

- Jeg tror jeg kan si på vegne av Hilde som tydelig uttrykker en forutsetning om at hun får en vikar som kan vikariere i hennes rolle som fastlege. Fjorden er tydelig på at hun ikke vil sette sin arbeidsplass i en vanskelig situasjon, sa Lindstad.

Muntlig lovnad

Per Arne Gjelsvik (V) spurte Lindstad om det var slik at Fjorden tiltrer som varaordfører under vilkår at hun får stedfortreder.

- Formelt er det ikke slik Per Arne, men dersom situasjonen er slik at hun ikke får vikar så har hun gitt signal om at da må vi finne en stedfortreder for hun i denne posten. Så dersom problemet kommer må vi behandle saken på nytt i kommunestyret. Den forutsetningen ligger ikke som et formelt vedtak i kveld, men den ligger der, sa Lindstad i kommunestyremøtet den 27. mai.

Ingen løsning per i dag

Nå knappe en måned før Fjorden tiltrer som varaordfører er ingen vikar for hennes 40 prosent på plass.

- Det formelle vedtaket fra kommunestyremøtet i mai står fortsatt. Hilde Fjorden vil være varaordfører i 40 prosent, det vil si to dager i uken, sier fungerende ordfører Christian Elgaaen til Nea Radio.

- Jeg har likevel stor forståelse for situasjonen de er i på legesenteret, men det er slik situasjonen står i dag. Jeg vet det jobbes godt fra mange for å løse legemangelen både på kort og lang sikt, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...