ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nedgang:

Færre planlegger utenlandsferie i år

Sommerferien: Stadig færre nordmenn planlegger å dra utenlands. Foto: Shutterstock/Tryg Forsikring

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 23 prosent at de planlegger å feriere i utlandet i år. Andelen var 38 prosent på samme spørsmål i september.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– En så kraftig nedgang er en klar indikasjon på at flere og flere planlegger norgesferie i år, noe vi også anbefaler etter UDs nye reiseråd i dag hvor de fraråder reiser til alle land inntil 15. mai, og varsler at det kan bli forlenget, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Samtidig er andelen som planlegger utenlandsferie fremdeles høy, den tilsvarer nær en million nordmenn. Men det er verdt å minne om at bestiller du en reise til et rødt land fraskriver du deg all avbestillingsdekning uansett når du skal reise, legger han til.

– Bruk feriepengene på norgesferie

I spørreundersøkelsen, som er gjennomført av YouGov og ble avsluttet 22. mars, svarer litt flere, 26 prosent av de spurte, at de planlegger utenlandsferie i år såfremt de er vaksinert.

– Jeg tror de fleste innser at det er så mye usikkerhet rundt smitte og vaksinering nå at å planlegge sommerferie i utlandet er risikosport. Vår klare anbefaling er å ferie innenlands i år, og unngå risikoen ved en usikker reise til utlandet. Støtt heller norsk reiselivsnæring og bruk feriepengene på en norgesferie, sier Irgens.

Nøkkelord

ANNONSE