Nea Radio

Færre delvis ledige

Foto: Marit Langseth

Det er nå 13 871 arbeidssøkere i Trøndelag, og de siste tre ukene har tallet gått ned med 381 personer. Det er antall delvis ledige som synker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tall fra NAV viser at ledighetstallene i Trøndelag fremdeles synker.

– Reiseliv og transport er fortsatt utsatte bransjer. Der øker tallet på helt ledige like mye som nedgangen i delvis ledige. Men ser man på øvrige yrkesgrupper er tendensen positiv, og totalt har tallet på arbeidssøkere gått ned, sier fylkesdirektør Bente Wold Wigum i NAV Trøndelag.

Helt ledige øker i denne perioden med 27 personer, og 7 349 personer (3,0 prosent) er nå registrert som helt ledige i Trøndelag. 5 362 personer (2,2 prosent) er nå registrert som delvis ledig, og det er en nedgang på 462 personer siden uke 12.

Arbeidssøkere i tiltak er nå 1 160 personer (0,5 prosent). Det er en økning på 54 personer siden før påsken.

Flere kvinner og færre menn helt ledige

Antall helt ledige øker i aldersgruppene under 30 år (+53) og for de eldste over 60 år (+5). Det er en nedgang i antall helt ledige menn (-106) Blant kvinner er det en økning i antall helt ledige (+133).

Antall delvis ledige synker i alle aldersgrupper både for kvinner og menn.

Bedring i bygg, anlegg og industri

Antallet helt ledige øker innenfor reiseliv og transport med 207 personer, og her er det nå 1 473 helt ledige. Bygg/anlegg og industriarbeid er to yrkesgruppene som opplever størst nedgang i tallet på helt ledige (-87 og –50).

Antallet delvis ledige faller mest innenfor yrkesgruppen reiseliv og transport (-205), serviceyrker og annet arbeid (-49), bygg og anlegg (-41), butikk- og salgsarbeid (-41).

De tre siste ukene har 402 registrert seg som arbeidssøkere i Trøndelag. Av disse oppgir 39 prosent at de er eller kommer til å bli permittert. 22 prosent oppgir at de har mistet eller kommer til å miste jobben.

Færre permitterte

Antallet permitterte er til sammen 4 812 personer (2 167 helt ledige, 2643 delvis ledige), det er 53 færre enn i uke 12.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...