Nea Radio

Færre arbeidsledige i Trøndelag

44 personer var arbeidsledige i Røros i februar. Det utgjør 1,4 prosent. Foto: Marit Langseth

Ledigheten i Trøndelag holder seg fortsatt lavt og var ved utgangen av februar på 2,1 prosent. Det er 715 personer færre enn for ett år siden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ved utgangen av februar var det 5 212 helt ledige i Trøndelag, noe som er 715 færre enn for ett år siden. Nedgangen er spesielt stor på Fosen, som har 170 færre ledige nå i februar mot samme tid i fjor.

Ledigheten i Trøndelag holder seg fortsatt lavt og var ved utgangen av februar på 2,1 prosent. Ledigheten synker over hele landet og landssnittet for helt ledige var i februar på 2,5 prosent.

Godt arbeidsmarked på Fosen

Fosen opplever en rekordlav ledighet og flere kommuner har hatt en halvering i ledigheten siste året. Dette gjelder Ørland, Åfjord og den nye kommunen Indre Fosen. Den nye kommunen har en nedgang på 103 personer og har nå en ledighet på 1,7 prosent.

–Dette har blant annet sammenheng med økt aktivitet på verftet i Rissa, og at flere som har vært tilknyttet verftet nå har funnet seg andre jobber, sier Bernt Asle Arntsen, avdelingsdirektør ved NAV Trøndelag, i ei pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Nav Trøndelag

Under en prosent ledighet i syv kommuner

Syv av Trøndelags 47 kommuner har en ledighet under en prosent: Fosnes, Hemne, Åfjord, Osen, Røyrvik, Lierne, Flatanger. Lavest ledighet har Fosnes kommune (0,3 prosent) og høyest ledighet har Meldal (3 prosent).

Blant de største kommunene i fylket har Namsos lavest ledighet, med 1,7 prosent. Deretter følger Orkdal og Melhus med 1,9 prosent, Trondheim og Malvik med 2,3 prosent, Levanger 2,4 prosent, Steinkjer 2,5 prosent, mens Verdal har 2,6 prosent helt ledige.

25 personer ledige i Selbu

I Selbu er 1,2 prosent ledige, noe som tilsvarer 25 personer. I Tydal er ledigheten på 1,3 prosent, som utgjør seks personer.

Holtålen har en ledighet på 2,1 prosent, 22 personer, og i Røros er 1,4 prosent ledig, noe som utgjør 44 personer.

I Oppdal var ledigheten i februar på 1,6 prosent, noe som vil si at 57 personer var uten jobb.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...