Nea Radio

Arnfinn Strømmevold står bak mange suksesser, musikkteatret Elden og musikalen Farende Fant er to av disse. I høst gir han ut ei bok med episoder fra et liv som ikke alltid har vært bare rosenrødt. Foto: Marit Manfredsdotter

Fargerikt liv blir bok

Arnfinn Strømmevold om sitt kaotiske liv

Han var så vidt med på sitt eget bryllup, og barnas dåp gikk ham hus forbi fordi han tok feil på datoen. – Men takk og pris har jeg hatt ei veldig tålmodig kone, sier Arnfinn Strømmevold. Nå kommer boka om Arnfinn Strømmevolds fargerike liv.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2018 kl 06:41

Tittelen er ennå ikke bestemt, men det blir trolig noe med Bør Børson. I boka har livskunstneren samlet episoder fra et langt og innholdsrikt liv.

Kaos fra a til å

– Livet mitt kan sammenfattes i ett ord, og det er kaos.

Men ut fra kaoset har det vokst fram flere suksesser, både musikkteatret «Elden» og musikalen «Farande Fant».

Butikken «Bør Børson»

– Jag var skyldig 200 000 kroner i moms, og butikken Bør Børson i Kjerkgata måtte stenge. Da hastet det veldig med å få inn kapital. Det var da jeg bestemte meg for å gjøre noe med alle de inntrykkene jeg hadde samlet under en tur verden rundt. Det førte til forestillingen «Farande Fant» og cd-utgivelsen «Jorda rundt som farende fant».

Kulturvandalismeprisen

Kulturvandalismeprisen fikk han av NRK etter at han ga navnet «Burger Bør» til en alkoholfri restaurant som han drev sammen med sine to brødre. Og da hans tre kaniner plutselig ble til 21, invaderte nabolaget og spiste opp maten fra aldershjemmets lager, ble det også spetakkel. Dette er bare et par historier som han utdyper i den nye boka.

– Noen historier er artig i etterkant, men når det sto på som verst, var det kanskje ikke alltid så morsomt, sier Arnfinn med glimt i øyekroken.

Begynner å haste

– Men jeg er litt på hæla, det har vært så fint vær denne sommeren, så nå begynner det å haste hvis boka skal bli klar i tide, sier Arnfinn Strømmevold.

Boka med historier og glimt fra Arnfinn Stømmevolds liv blir gitt ut på Torik AS.

Hør Arnfinn Strømmevold fortelle om bokprosjektet:

Foto: Marit Manfredsdotter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...