Nea Radio

Farfarfortellinger til Selbu og Røros

Foto: Merete Haseth

Turnéteatret i Trøndelag gjester Selbu og Røros med forestillingen Farfarfortellinger 4. og 5. mars – lokale mannskor med på scenen!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Turnéteatret i Trøndelag gjester Selbu og Røros med forestillingen Farfarfortellinger 4. og 5. mars – lokale mannskor med på scenen!

Hvor mye betyr dine besteforeldres valg for ditt liv? Dette spørsmålet er sentralt når skuespiller Evy Kasseth Røsten og fiolinist Gjermund Larsen entrer scenen med teaterforestillingen Farfarfortellinger. Med seg på scenen i Bell Amfi har de mannlige sangere fra Selbu Korensemble og i Storstuggu er det Røros Sangforening som bidrar.

Den røde tråden i forestillingen er Edvin Kristian Røsten, gruvearbeider og fiolinist, og Evys farfar. Edvins historie begynner i Folldal i 1921, der han vokser opp sammen med ni søsken i en familie som er like mye gårdbrukere som de er gruvearbeidere. Evy følger farfarens spor til Svalbard, der Edvin jobber i kullgruver i fire år, via Trondheim, der han er med på å bygge Elgeseter bru, til Malm, der han til slutt slår seg ned som gruvearbeider og alenefar med ansvar for fem barn.

En forestilling som handler om gråsonene mellom løgn og sannhet, om familie og familiens subjektive historiefortelling, om svik og tilgivelse.

Forestillingen er regissert av den prisbelønte regissøren Kjersti Haugen og har urpremiere den 27. februar i Verdal. Farfarfortellinger sendes deretter på turné over hele Trøndelag. Vi har en rekke lokale mannskor med oss på turneen. Korene dukker opp på scenen mot slutten av forestillingen med sangen ”Farvel du gamle gruve” og bidrar til en sterk og vakker avslutning på stykket. Vi er veldig glade for at Selbu korensemble og Røros sangforening har tatt utfordringen på strak arm!

MEDVIRKENDE:

Idé: Evy Kasseth Røsten

Regi: Kjersti Haugen

Manus: Ingrid Weme Nilsen

Musikk: Gjermund Larsen

På scenen: Evy Kasseth Røsten og Gjermund Larsen

Visuell utforming og kostymer: Unni Walstad og Dorte Walstad

Lysdesign: Simen Høy Aasheim

Gjermund Larsen – en av Norges beste folkemusikere med på laget.

Uvanlige evner, innlevelse og stor ydmykhet er ord som har blitt brukt for å beskrive fiolinisten Gjermund Larsen.

”Han gjør det kompliserte forståelig og det enkle rikt. Mykt og plastisk, eller rytmisk halsbrekkende – Gjermund Larsen spiller så selvfølgelig. Så ledig og liketil. Likevel lodder han dybden. Uansett om han spiller tradisjonelt eller eksperimentelt, er han der hvor en musiker skal være; i kjernen. Inne i musikken. Slik at den når ut. Slik at den kan glede oss andre.

Da jeg en gang skulle introdusere Gjermund Larsen på en konsert, siterte jeg feil og sa: “Han ser ut som Gud og spiller som Jesus”. Det skulle selvsagt vært omvendt.” - GABRIEL FLIFLET, musiker og arrangør av folkemusikkonserter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...