Får kulturprisen

Foto: Destinasjon Røros

Røros kommunes kulturpris 2017 tildeles Røros folkedanslag

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Formannskapet på Røros gjorde 7. desember 2017 følgende vedtak: «Røros kommunes kulturpris 2017 tildeles Røros folkedanslag»

Røros folkedanslag får prisen for den omfattende innsatsen lagets medlemmer gjennom over 40 år har gjort for å ivareta våre dansetradisjoner lokalt og formidlingen av vår kulturarv, både i vårt eget land og i utlandet. Laget ble stiftet i 1976, og hadde 40-årsjubileum i fjor. Røros folkedanslag har i all den tid de har eksistert, arrangert både små og store arrangement. Eksempelvis har de arrangert, eller vært medarrangør på, flere landskappleiker. Nå sist i sommer da de arrangerte den 122 landskappleiken. Det er få lag som evner å ta på seg et slikt omfattende arrangement. Det krever en enorm innsats av lagets medlemmer, og det er utallige timer med frivillighet som ligger bak å få gjennomført arrangement av denne størrelsen. Røros folkedanslag har også stått som arrangør, enten alene eller sammen med andre lag, av flere andre arrangement som for eksempel distriktskappleiker, fylkeskappleiker og mye annet.

En særdeles viktig og beundringsverdig oppgave folkedanslaget har tatt er å lære barn og unge i kommunen vår de dansetradisjonene som finnes her. De arrangerer hver mandagskveld ordinære dansekvelder, de arrangerer familiedans spesielt rettet mot barnefamilier, de har hatt prosjekt med dans i skolen for å nevne noe. Røros folkedanslag har alltid vært svært gode representanter for Røros og vår kulturarv. De har reist rundt både lokalt, nasjonalt og internasjonal. Ofte ulastelig antrukket i Rørosdrakt. Vi kan ikke unngå å nevne det arbeidet folkedanslaget også gjør under Rørosmartnan. Det er ikke mulig å tenke seg en martna uten Rørospols. Og folkedanslaget er å se både på åpningsseremoni, i sangerhuset under middagsdans, og flere andre steder gjennom hele martnasuka. Det vil ikke være noen overdrivelse å si at det arbeidet som Røros folkedanslag har lagt ned er hovedgrunnen til at dansetradisjonen står så sterkt på Røros.

Røros kommune gir Røros folkedanslag de varmeste gratulasjoner med kulturprisen 2017. Prisen består av et diplom og en gavesjekk på kr 15 000,-.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Se bilder fra årets russerevy

Se bilder fra årets russerevy

Torsdag kveld hadde russerevyen "OppRUSStning" premiere i Storstuggu på Røros

Charlotte Audestad på besøk

Charlotte Audestad på besøk

Charlotte Audestad har vært innom og snakket om alt fra galgenhumor til å bli gitt bort i julegave.

Årets russekull er premiereklar

Årets russekull er premiereklar

Rørosrussen er klare for premieren på årets russerevy "oppRUSStning" torsdagkveld på Storstuggu.

Backstage med Pulsator

Backstage med Pulsator

Lørdag spilte Trondheimdsbandet Pulsator på Nidelven Bar og Scene. Vi tok turen backstage etter konserten.

Klar for MGP

Klar for MGP

Adrian Jørgensen fra Bindalen skal delta i Melodi Grand Prix med låta The Bubble. Hør det åpenhjertige intervjuet her.

Til OL i barneteater

Til OL i barneteater

Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag skal representere Norge under verdens viktigste arena for scenekunst for barn og unge, Assitej Artistic Gathering (AAG2019).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...