Nea Radio

Nea Radio

Fant to mort i Gjettjønna

Folk fra Røros Jeger og Fisk har håvet inn nærmere ett tonn død fisk i Gjettjønna. Foto: Nils Kåre Nesvold

Så langt er det funnet kun to døde mort i Gjettjønna på Røros etter rotenonbehandlingen. Til sammen er det plukket opp nærmere 900 kilo død fisk fra tjønna.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2017 kl 20:48

– Mesteparten av fisken er abbor. Det er også tatt opp ei gjedde på 3,4 kilo og sik på over to kilo, sier prosjektleder Helge Bardal ved Veterinærinstituttet.

–Vellykket aksjon

Morten er på 13 og 20 cm. Bardal betegner aksjonen som vellykket.

– Men var det nødvendig å rotenonbehandle Gjettjønna for to mort?

– Det er ingen tvil om at det var nødvendig å rotenonbehandle. Morten forsvinner ikke av seg sjøl, sier Bardal. Han ser ikke bort fra at det vil flyte opp mer død fisk i dagene framover.

Fortsatt beredskap

Det er Røros Jeger og Fisk som har hatt arbeidet med å håve inn den døde fisken som nå blir behandlet som spesialavfall.

Veterinærinstituttet brukte totalt 1.150 liter rotenon for å utrydde bestanden av mort før den sprer seg videre. Rotenonbehandlingen tok livet av all fisk i tjønna.

Bardal sier at arbeidet nå er avsluttet, men at det vil være en viss beredskap rundt Gjettjønna de nærmeste dagene.

Død fisk flytter opp til overflata etter rotenonbehandlingen i Gjettjønna. Foto: Nils Kåre Nesvold

Prosjektleder Helge Bardal i Veterinærinstituttet (til høyre) i samtale med folk fra Røros Jeger og Fisk. Foto: Nils Kåre Nesvold

Folk fra Veterinærinstituttet sprøytet torsdag ut rotenon for å ta livet av all fisk i Gjettjønna på Røros. Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...