Nea Radio

Lager snøvei:

Midlertidig løsning langs Falunveien

FARLIG VEI: Det sier seg selv at dette ikke er et trafikkbilde man slipper små barn ut i. Tor Sæther og Kira bruker daglig strekningen. Foto: Per Magne Moan

Kommunen, brukerne og Statens Vegvesen vil ha gang og sykkelbane, Riksantikvaren vil ha gangfelt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2020 kl 23:01

Gang og sykkelbanen langs Falunveien på Røros slutter ved avkjøringen til Ysterhagaveien. Derfra og opp til krysset på Sjøbakken, må myke trafikanter bruke veikanten.

SER GREIT UT: Jon Anders Kokkvoll (til venstre) og Dag Øien er fornøyd med den midlertidige løsninga. Foto: Per Magne Moan

Dette har ført til mange farlige situasjoner - spesielt på vinterstid. På sommeren går det an å bruke stien som går langs veien, men om vinteren gjør snøfonnene dette vanskelig.

Mange har derfor tatt til orde for å forlenge gang- og sykkelbanen hele veien opp til krysset på fv 31.

Gangfelt

Dette er en løsning Riksantikvaren ikke ønsker, da dette vil ta mye av området inn mot slagghaugene. I stedet har Riksantikvaren foreslått gangfelt, en løsning som er mye mindre arealkrevende og som ligger helt inntil veien.

Jon Anders Kokkvold er lokalpolitiker for Arbeiderpartiet og leder i trafikksikkerhetsutvalget i Røros kommune. Han sier at den beste løsningen er gang og sykkelbane da det er mange fordeler med et fysisk skille fra veien.

Det er mange som bor "bortenfor" veien og mer trafikk blir det med ny barnehage og ikke minst nytt helsesenter. I tillegg er det flere butikker og andre virksomheter som gjør at mange myke trafikanter bruker veien hver dag.

Mange episoder

En av dem er Tor Sæther som i mange år har tatt sin daglige tur sammen med hunden Kira. Han sier til Nea Radio at han har opplevd mange trafikale hendelser langs veien - både som bilist og som gående:

I påvente at partene blir enige om hvilken løsning man skal ende opp med, så har man funnet en midlertidig ordning.

I samarbeid med kommunen, Statsbygg og Rørosmuseet så han Røros Løypeforening kjørt ei tråkkemaskin langs strekningen, og håpet er at traseen skal bli så fast at gående og kanskje også sparkende, kan benytte denne.

Målet er å holde denne traseen preparert så lenge det er snø.

Hør intervju med Jon Anders Kokkvoll og Dag Øien fra Røros kommune her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...