Nea Radio

Juleformasjon:

F-35 over Midt-Norge

Formasjon: Tradisjon tro blir det formasjonsflygning over Trøndelag. Foto: Theodor Obrestad Schei

Denne uken er det, tradisjonen tro, planlagt formasjonsflyging med F-16 og F-35 over flere deler av landet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

F-35 vil fly over Trondheim og deler av Midt-Norge, Nordvestlandet og Helgeland. F-16 vil fly i formasjon nord for Bodø.

Luftforsvaret understreker at det ikke er lov med bruk av droner i forbindelse med formasjonsflygingen.

Hensikten med treningen er å øve på å planlegge, koordinere og gjennomføre formasjonsflyging med flere fly. Kampflyene vil også legge seg i en julestjerneformasjon over deler av landet for å markere slutten på året.

332 skvadron med F-35

Flyr fredag 11. desember og planlegger å fly i deler av Midt-Norge, Nordvestlandet og Helgeland. Tentativ rute: Ørland, Trondheim, Levanger/Steinkjer, Namsos, Brønnøysund, Rørvik, Halsa, Molde, Ålesund og Kristiansund.

– Dette blir første gang med så mange F-35 fly i formasjon for vår del. Vi gleder oss og ser fram til et av årets høydepunkt for 332 skvadron. Formasjonsflyging er også en viktig del av trening vår med kampfly, sier Tron Strand, skvadronssjef for 332 skvadron på Ørland flystasjon.

– Dette blir trolig en av de siste gangene vi vil fly med så mange F-16 i én og samme formasjon, forteller Erik Brettingen, sjef 331 skvadron ved Luftforsvarets base Bodø.

– Å fly med rundt 20 fly i en julestjerneformasjon, krever solide ferdigheter hos flygerne. Dette byr derfor på mye god trening i formasjonsflyging, i tillegg til viktig tradisjonsbæring. Ettersom F-16 gradvis fases ut i løpet av neste år, vil nok årets gjennomføring oppleves som ekstra spesiell. Vi håper alle som følger med oss i nord, får et glimt av formasjonen på fredag, og at det blir en fin opplevelse, avslutter skvadronssjefen.

331 skvadron med F-16

Flyr fredag 11. desember. Tentativ rute: Leknes, Svolvær, Stokmarknes, Sortland, Andøya, Tromsø, Finnsnes, Sørreisa, Bardufoss, Harstad, Narvik, Evenes, Fauske og Bodø. Det presiseres at været kan gi endringer i planen.

Cirka tidspunkter for passering over nevnte byer og steder vil bli oppdatert her på Luftforsvarets facebookside.

Viktig informasjon: Ved dårlig vær kan det bli endringer i flyruten, og dette oppdateres fortløpende på vår facebookside. Følg med der!

Flyrutene vil være i henhold til gjeldende regelverk for lavtflyging.

Høyde over bakken for flyene vil være fra cirka 1000 til 3000 fot.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...