ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros

Everket fikk tusen nye kunder på noen få timer

Foto: Screenshot Ren Røros

Ren Røros måtte fjerne fastpris på strøm etter rush av nye kunder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2022 kl 20:44

ANNONSE
Annonse

– Et annerledes strømselskap, står det på fremsiden til Ren Røros Strømsitt nettsted. Og det er kanskje dette som gjorde at en frustrert strømkunde på leting lavere kraftpriser, nylig oppdaget at everket på Røros hadde, kanskje et av landets beste tilbud på fastpris på strøm.

Som eneste trønderske kommune, tilhører Røros strømsone Øst, som sammen med sone Sør og Vest, har hatt skyhøye strømpriser i hele vinter.

Mens spotprisen i disse sonene passerte 6 kroner per kilowattime mellom klokken 8 og 9 tirsdag formiddag, strømmet nye kunder til Ren Røros for å binde seg til en 12 måneders fastprisavtale på 135 øre per kilowatttime.

I løpet av få timer hadde kundeportefølgen fått nesten 1000 nye navn.

Facebook er "synderen"

Det var på Facebook-gruppen Prismatch Strøm, som i følge E24 har over 62.000 medlemmer, det ble oppfordret til å sikre seg fastprisavtalen hos Ren Røros Strøm.

– Da avtalen ble lagt ut var dette en avtale som var fornuftig ut fra fremtidsprisen i markedet. Men nåbildet på pris er ikke representativt for ettårsbildet, så vi var litt raskt ute der. Og så steg prisen raskt og vi fikk ikke kvalitetssikret siste biten. Derfor valgte vi også å stoppe avtalen etter hvert for vi hadde ikke mer volum å tilby markedet, sier administrerende direktør i Ren Røros, Arnt Sollie.

Han forsikrer at alle som rakk å tegne fastprisavtale hos Ren Røros, får beholde denne.

– Ja det er klart. Et tilbud er et tilbud og vi er en seriøs aktør og står for det vi har tilbudt.

Kan komme nye tilbud

Om spotprisen synker igjen ser han ikke bort fra at Ren Røros igjen kan legge ut tilbud om fastprisavtale, og virker overrasket over alle nye kunder som er bosatt utenfor Røras kommune.

– Det er klart at vi er primært fokusert på hjemmemarkedet vårt og kunder i nærmiljøet.

Hør intervju med Arnt Sollie, der han innrømmer at dette tross alt er ei gladmelding:

Nøkkelord

ANNONSE