Nea Radio

Euronics skifter navn

Kjøpmann Per Brende.

Kjøpmann Per Brende gjør som hundrevis av kolleger, og skrur ned Euronics-skiltet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- 2019 blir mer et merkeår! Kjøpmann Per Brende ved Euronics i Domussenteret på Røros lover at kundene vil kjenne igjen butikken, men at det kanskje kommer noen overraskelser de vil sette pris på.

Fra 1. januar er Euronics-navnet historie. Til sammen 550 utsalgssteder i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island samles da under Elon-paraplyen, uten at det fører med seg noen revolusjon for butikken som til nå er kjent som Euronics Røros.

- Det mest synlige nå i første omgang, er vel skiltet jeg skrur ned over døra her. Ellers vil folk kjenne igjen både produktene og personene i butikken, sier Brende, i en pressemelding.

Han har drevet butikken siden fusjonen mellom Euronics og Coop Elektro i 2015. På den tiden har konkurransen endret seg kraftig, med store kjeder og netthandel som satser på at enorme volum skal kompensere for pressede marginer.

Brende har ingen planer om å kaste seg på den karusellen selv om han bytter navnet over døra. Snarere tvert i mot.

Mennesker foran prisroboter

- Akkurat som før vil vi fokusere på å gi kundene våre personlig service og trygg handel. Der andre satser på roboter som overvåker konkurrentenes priser, satser vi på mennesker som har kunnskap om produktene og kan gi deg et godt råd. Kundene våre er også naboene våre, og dem ønsker vi å hjelpe så godt som overhodet mulig, om nødvendig med å bringe varen helt inn i huset og påse at den virker som den skal, sier Brende.

Etter å ha vært en del av Elon siden 2015, er han trygg på hva navnebyttet vil bety og ikke bety. Kjøpmannen ser poenget med at Elon samler all faghandel innen elektronikkbransjen under samme navn. Størrelse gir også noen stordriftsfordeler kundene skal få nyte godt av.

- Vi får tilgang til flere produkter og tjenester, som vi kan tilby til enda mer konkurransedyktige priser. Å være stor er en fordel når du kjøper inn varene, men når du skal selge dem er det en fordel å kjenne kundene dine og vite hva de faktisk trenger, sier Brende.

Historie med lokale kjøpmenn

Administrerende direktør Asle Bjerkebakke i Elon/Euronics trekker også frem en styrket posisjon og bedre innkjøpsbetingelser for de rundt 50 kjøpmennene som nå får et nytt navn på veggen.

- Elon har en historie med lokale kjøpmenn, som gjerne har drevet butikkene sine i generasjoner. I Norge har de vært deleiere i Elon Group siden 2015, og tiden er nå passende for å omprofilere også de norske butikkene, sier Bjerkebekke.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...