Nea Radio

Etterslukking på brannstedet

Naboer hjalp med evakuering

Boligbrannen: Brannvesenet etterslukker på stedet og det skal ikke ha vært fare for spredning. Foto: Anne Gundersen

Brannårsaken er fremdeles ukjent etter at det brøt ut brann i et boligkompleks i Stjørdal sentrum. Alle beboere er evakuerte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2019 kl 20:10

Brannvesenet driver etterslukking etter at det brøt ut en brann i et boligkompleks på Stokmoen i Stjørdal sentrum i ettermiddag.

Reidar Berg er nabo til brannstedet.

– Jeg holdt på å jobbe i garasjen og da jeg gikk bort i hagen så jeg at det begynte å komme røyk fra boligkomplekset. Han forteller at svigerforeldrene bor i bygget som er nærmest bygget der brannen brøt ut.

– De er pleietrengende og jeg dro straks bort for å få dem ut derfra. Etter at han hadde fått svigerforeldrene i sikkerhet gikk han tilbake for å hjelpe til med evakueringen av de andre beboerne.

– Da gikk det fort. Faktisk så fort at det var så vidt vi ikke kom oss ned fra andre etasje fordi røyk og flammer slo mot oss i trappa. Berg har vært brannmann i 30 år og forteller at gamle rutiner slo inn.

– Da var det bare å konsentrere seg om arbeidsoppgavene, sier Reidar Berg som er lettet over at brannen ikke spredte seg og at ikke liv gikk tapt.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Svært kraftig

– Vi var på et annet oppdrag da vi fikk meldingen og så fort at det var snakk om en svært kraftig brann, sier innsatsleder brann Per Kristian Laugtug til Nea Radio.

– Vi fryktet en stund at en person var savnet, men fikk raskt på det rene at vedkommende var gjort rede for. Så vidt oss bekjent er det dermed ikke snakk om noen savnede personer i bygget.

– Det er ikke lenge siden det brøt ut en tilsvarende brann i et lignende boligkompleks i Stjørdal sentrum. Den brannen var påsatt. Har dere gjort dere noen tanker om det?

– Det å komme med en uttalelse vedrørende brannårsak er utenfor vår jurisdiksjon. Vi konsentrer oss om jobben som skal gjøres, sier Laugtug.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Ikke spredningsfare

Det blåser kraftig på Stjørdal tirsdag ettermiddag og man fryktet at brannen skulle spre seg i den omkringliggende bebyggelsen.

– Det er ikke spredningsfare på stedet nå, men det er fremdeles mye røyk så vi oppfordrer naboer om å holde vinduer og dører lukket. Brannen er under kontroll og det er en ren etterslukning vi holder på med nå.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...