Annonse
Nea Radio

Politiet:

Etterlyser vitner etter branntilløp

Etterlyser vitner: Politiet fortsetter etterforskningen etter branntilløpet utenfor Nidarosdomen natt til tirsdag, og etterlyser nå vitner. Foto: NRK

Politiet fortsetter etterforskningen etter branntilløpet utenfor Nidarosdomen natt til tirsdag. Nå etterlyser de vitner til hendelsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2020 kl 11:12

Annonse

Etter å ha innhentet materiale fra overvåkningskameraer, etterlyser politiet flere vitner som har oppholdt seg utenfor Nidarosdomen rundt tidsrommet branntilløpet startet – det vil si mellom kl. 23 og 24 mandag 7. desember.

Vitner: Politiet etterlyser to mannspersoner som oppholdt seg i området i det aktuelle tidsrommet. Foto: Politiet

En kvinne i 20-årene ble pågrepet en time etter branntilløpet ved Nidarosdomen. Hun er siktet for grovt skadeverk på Nidarosdomen, og også for å stå bak tre ildpåsettelser på Heimdal natt til mandag 7. desember. Kvinnen ble torsdag 9. desember varetektsfengslet i 4 uker, med begrunnelse i gjentakelsesfare.

- Kvinnens status har ikke endret seg, og politiet har en klar og rettet mistanke mot henne. På dette stadiet i etterforskingen er det av interesse å få kontakt med potensielle vitner som var i området rundt Nidarosdomen rundt tidspunktet for ildspåsettelsen, og personer som kan ha vært i kontakt med siktede denne kvelden, sier politiadvokat Ole Andreas Aftret.

Om du selv har oppholdt deg i dette området i det aktuelle tidsrommet eller om du kjenner igjen noen av personene på bildene – eller mener du har annen relevant informasjon i saken - oppfordres du til å ta kontakt med Krimvakta ved Trøndelag politidistrikt via telefonnummer 73 48 94 00.

Nøkkelord

Annonse