Nea Radio

Politiet:

Etterlyser vitner etter branntilløp

Etterlyser vitner: Politiet fortsetter etterforskningen etter branntilløpet utenfor Nidarosdomen natt til tirsdag, og etterlyser nå vitner. Foto: NRK

Politiet fortsetter etterforskningen etter branntilløpet utenfor Nidarosdomen natt til tirsdag. Nå etterlyser de vitner til hendelsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2020 kl 11:12

Etter å ha innhentet materiale fra overvåkningskameraer, etterlyser politiet flere vitner som har oppholdt seg utenfor Nidarosdomen rundt tidsrommet branntilløpet startet – det vil si mellom kl. 23 og 24 mandag 7. desember.

Vitner: Politiet etterlyser to mannspersoner som oppholdt seg i området i det aktuelle tidsrommet. Foto: Politiet

En kvinne i 20-årene ble pågrepet en time etter branntilløpet ved Nidarosdomen. Hun er siktet for grovt skadeverk på Nidarosdomen, og også for å stå bak tre ildpåsettelser på Heimdal natt til mandag 7. desember. Kvinnen ble torsdag 9. desember varetektsfengslet i 4 uker, med begrunnelse i gjentakelsesfare.

- Kvinnens status har ikke endret seg, og politiet har en klar og rettet mistanke mot henne. På dette stadiet i etterforskingen er det av interesse å få kontakt med potensielle vitner som var i området rundt Nidarosdomen rundt tidspunktet for ildspåsettelsen, og personer som kan ha vært i kontakt med siktede denne kvelden, sier politiadvokat Ole Andreas Aftret.

Om du selv har oppholdt deg i dette området i det aktuelle tidsrommet eller om du kjenner igjen noen av personene på bildene – eller mener du har annen relevant informasjon i saken - oppfordres du til å ta kontakt med Krimvakta ved Trøndelag politidistrikt via telefonnummer 73 48 94 00.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...