Nea Radio

Etableringa av snøscooterløype i Ålen bærer frukter

Foto: Privat

Sist helg ble Kafé og fjellopplevelser åpnet ved Gulhåen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2019 kl 09:10

1. januar åpnet Gauldalsløypa - snøscooterløypa mellom Ålen og Tydal, for rekreasjonskjøring. I kjølvannet av dette har flere virksomheter knyttet til snøscootertrafikk, blitt etablert.

Nea Radio har snakket med næringsdrivende i begge dalfører og mange av disse har opplevd omsetningsøkning, og flere relaterer dette til åpninga av traséen. Neadalinger kjører til Ålen og spiser middag og fyller bensin, mens scooterkjørere fra Holtålensiden, gjør det samme på Væktarstua i Stugudal.

I tillegg er det blitt etablert flere utleiefirma og verksted knyttet til den økte snøscootertrafikken.

Kaffe og vafle i lavvoen

Midt i mellom Tydal og Ålen, finner vi Gaulas utløp i Gulhåen. Der har Brit Eva Lundereng og ektemannen Joar Aspås hytte og sist helg realiserte de drømmen om å etablere et serveringssted langs leden. Dette resulterte i firmaet Kafé og fjellopplevelser.

Det hele startet med kjøp av en lavvo som blir brukt til serveringslokale og Brit Eva røper at den første helga var stor suksess med mye folk som kom innom.

Hun sier etablissementet vil holde åpent på lørdager og søndager i tillegg til hele påska. I tillegg kan større grupper bestille servering.

Utlendinger

Nå til helga har et hotell på Røros booket lavvoen for en gruppe på 21 tyskere som skal ut på scootertur.

Nå håper hun at vårens evaluering av sesongen ender med permanent løype, for om scooterfolket blir borte, vil størstedelen av kundegrunnlaget også forsvinne, sier hun og mener at det er lite og ingen "tullkjøring" å se.

Hør intervju med Brit Eva Lundereng her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...