Nea Radio

Et skritt nærmere ny Vikhammer Ungdomsskole

Trond Hoseth (AP) er leder, utvalg for oppvekst og kultur i Malvik. Foto: Privat

Torsdag fattet utvalg for Oppvekst og Kultur (OPKU) vedtak om romprogram for ny Vikhammer ungdomsskole med kulturdel, saken går nå videre til Formannskap og Kommunestyre for endelige vedtak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag fattet utvalg for Oppvekst og Kultur (OPKU) vedtak om romprogram for ny Vikhammer ungdomsskole med kulturdel, saken går nå videre til Formannskap og Kommunestyre for endelige vedtak.

Kommunestyret har tidligere gitt rådmannen oppdrag om å utrede ungdomsskolen med en kulturdel. I framlegget ble det forelagt romprogram for skolen, samt 4 forskjellige alternativer for innhold i kulturdelen. Rådmannens innstilling var å velge et alternativ med areal for kulturskole, ungdomshus og bibliotek.

I tillegg var det et alternativ der prosjektet også skulle inneholde en basishall tilknyttet Malvikhallen. Kostnadsrammen på dette alternativet var 66 millioner høyere enn rådmannens anbefalte løsning.
Kommunestyret har vedtatt en økonomiplan der ungdomsskole med kulturdel er innarbeidet, men der det ikke er avsatt noe til hall. Flertallet i OPKU fant det derfor ikke økonomisk ansvarlig å vedta et alternativ med hall i denne omgang.

Flertallet i OPKU står støtt på den prioriteringa som kommunestyret gjorde før jul. Ungdomsskole og barnehage på Vikhammer, deretter idrettsflate i Hommelvik.

Imidlertid ser vi at Malvik Turn & RG har utarbeidet en meget god og interessant løsning for Basishall, som også er mer prisgunstig enn konsulentens overslag.
Den beste plasseringen for Basishall viser seg imidlertid å være et tilbygg på dagens Malvikhall, der deler av dagens Vikhammer ungdomsskole står. Hallen kan altså uansett ikke realiseres før skolen er ferdig, og den gamle er fraflyttet og kan rives.
Derfor foreslo vi i dag at det før den videre behandlingen i formannskap/kommunestyre må svares ut hvilke økonomiske konsekvenser det vil ha å behandle basishall som et eget prosjekt.

Uansett, ny Vikhammer ungdomsskole er selvsagt inne i alle alternativene. Vedtaket som ble gjort i går stadfester at prosessen er i rute og at skoleelevene på Vikhammer kan se fram til et topp moderne skolebygg.

Medlemmer av utvalg for oppvekst og kultur.
Trond Hoseth (AP), leder
Kristin Strandheim (AP), nestleder
Ketil Sivertsen (SP)
Terje Talsnes (AP)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...