Nea Radio

Nea Radio

– Et sentraliserende makkverk

Foto: Per Magne Moan/Arkiv

Senterpartiet om oppgavemeldingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2018 kl 12:18

Fredag la Monica Mæland omsider frem sin plan for hvilke oppgaver regjeringen ønsker å overføre til de nye fylkeskommunene. I den forbindelse sendte Senterpartiet ut en pressemelding der de kommenterer meldingen.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det hele er et elendig politisk håndverk.

– Det som Mæland la fram i dag er i praksis ingen stor overføring av hverken makt, midler eller arbeidsplasser. Det som står igjen etter denne reformen er derimot sentralisering og tvangsbruk. Regjeringen påstår at reformen er en stor satsing på fylkene, men i realiteten er dette kun et sentraliserende makkverk, sier Vedum.

Han er klar på at Senterpartiet vil ha flere oppgaver ut til fylkene.

– Regjeringen trenger ikke tvinge fylker til å slå seg sammen for å gi de flere oppgaver. Det dette fører til, er mer sentralisering. Fylkessammenslåingene vil føre til at videregående skoler, veier og bredbåndsutbygging nedprioriteres og svekkes over store deler av landet. Vi vil ha gode tjenester nært folk, ikke fjernere fra folk, fastslår Vedum.

Vedum mener regionreformen er et svært upopulært prosjekt blant folk, som regjeringen likevel velger å tvinge gjennom.

–I nord sa 87 prosent av Finnmarks befolkning et rungende nei. I Østfold, Akershus og Buskerud er det knapt noen som forstår hvorfor de skal bli til det gigantiske Viken. Mens fylker i øst og vest ble tvunget sammen med lovnader om at alt skulle bli så mye bedre. Regjeringen har holdt folket for narr, og det er åpenbart at folks uro har oppstått av en grunn, fortsetter Vedum.

Fra før har Senterpartiet lagt fram forslag om å oppheve Troms-Finnmark og Viken. Denne uka la Sp også fram forslag om å stoppe tvangssammenslåin gen av Hedmark og Oppland, Telemark og Vestfold, samt Hordaland og Sogn og Fjordane.

– Vi kommer til kjempe mot regionreformen og sentraliseringen helt til siste slutt, sier Vedum.

Nøkkelord

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Han leder musikken

Han leder musikken

Det er ingen hvem som helst som er musikalsk leder når årets utgave av Elden går av stabelen, men noe sitter nok fortsatt i fingrene etter fjoråret.

Ferie med mening

Ferie med mening

Ferie med mening arrangeres ved Unicare Røros for aller første gang, og på Torsdag mottok de en fin gave fra Luftkrigsskolen.

Radiobingo

Klikk her for å kjøpe blokker til tirsdagens radiobingo

Radiobingo

Se trekningen på Nett-TV

Ukas kaffegjest: Charlotte Audestad

Ukas kaffegjest: Charlotte Audestad

Denne uka er det Charlotte Audestad som er kaffegjest hos Nea Radio.

Kulturministeren åpner Spelet

Kulturministeren åpner Spelet

Kulturminister Trine Skei Grande kommer til Stiklestad torsdag 25.juli for å foreta den offisielle åpninga av Spelet om Heilag Olav.

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

Det er omtrent 300 år siden de 10 000 svenske soldatene med general Armfeldt i spissen ble sendt mot Trondheim for å ta over Norge. Den gang ble et hundretall av soldatene sendt til Røros, og historien utspiller seg også i år igjen på Slegghaugan når den 25. utgaven av Elden settes opp.

Siste med #NyheterVis flere

Bjørnejegere skjøt hund

Bjørnejegere skjøt hund

Uhell førte til at en hund som deltok i bjørnejakta i Selbu denne uken ble skutt og drept.

Ønsker at barnetrygden skal gjelde for alle

Ønsker at barnetrygden skal gjelde for alle

Stjørdal SV ønsker at ordningen med å la barnetrygden være en del av inntektsgrunnlaget når sosialstønad skal beregnes, skal endres.

Bokselgeren Laban er tilbake

Bokselgeren Laban er tilbake

I mange år har Lekishon Laban fra Kenya reist rundt om i Trøndelag for å selge bøker igjennom Norsk Bokforlag til inntekt for utdanningen sin i hjemlandet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...