ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Trøndelag største region uten skredvarsling:

– Et prioriteringsspørsmål

Trøndelag er det største geografiske området uten skredvarsling i Norge: – En prioriteringssak, sier seksjonssjef i NVE, Rune Engeset. Foto: Stig Storheil/NVE.

Trøndelag dekkes ikke av skredvarslingen på Varsom.no som drives av NVE. Et prioriteringsspørsmål sier Rune Engeset seksjonsjef i NVE.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Trøndelag er den største geografiske regionen i Norge som ikke har skredvarsling.

Seksjonssjef i NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat), Rune Engeset, forteller at de per i dag ikke har ressurser til å dekke hele landet med skredvarsel. Han sier at han har forståelse for at det er ønskelig med varsling i flere områder.

– Skredvarslig på varsom.no startet i 20 13 og vi har gradvis utvidet området. Vi har prioritert områder hvor snøskredproblemet har vært høyest, ser Engeset og legger til at de har daglige varslinger i Trollheimen og i 22 andre regioner i Norge og på Svalbard.

For at antall regioner skal utvides, er det flere ting som skal vurderes.

- Vi vurderer behov ut fra flere hensyn og det er særlig tre ting. Det første er at det er mange skredutsatte veier. Det andre er hvor mye skredutsatt bebyggelse det er, og det tredje er at vi ser på hvor mange skredulykker det er i friluftslivet.

I tillegg trengs det også faglærte til å gjøre regelmessig observasjon av forholdene.

Hør intervju med Rune Engeset her:

Nøkkelord

ANNONSE