Nea Radio

Nea Radio

Et politisk blikk - bakover og fremover

– Jordkloden har nådd sin tålegrense, og politikken må moderniseres, mener Hanne Feragen. Foto: Nils Kåre Nesvold

– Jordkloden har nådd sin tålegrense, og politikken må moderniseres, skriver Hanne Feragen fra MDG i dette leserbrevet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Et politisk blikk - bakover og fremover

Jordkloden har nådd sin tålegrense, og politikken må moderniseres.

Med industrien fulgte behovet for å stå på for arbeidernes rettigheter. Arbeiderpartiet og fagforeningene vokste og gjorde en uvurderlig jobb. All politikk i Ap er farget av arbeidslivspolitikken - et "énsaksparti" for arbeiderne.

Med tiden ville folk ha mindre statlig styring, markedsliberalismen vokste og multinasjonale foretak med den. Norske statseide foretak ble delvis og helt privatisert, og veksten og forbruket fikk rakettfart. De grå partiene vil fortsatt ha vekst, og Perspektivmeldingen 2017 legger opp til en tredobling av forbruket.

Nå har vi ENDA mer kritiske tilstander enn manglende arbeidslivsrettigheter og vekstkåthet. Klimaendringer og miljøødeleggelser truer livsgrunnlaget og videre liv på kloden, arbeidsplasser og velferdstjenester.

Vi levde i sus og dus så lenge det gikk. Nå lever vi i hjel planeten, og plante- og dyrearter dør ut i tusentall. Denne illustrasjonen burde få alle til å våkne opp.

Eksempler på andre énsakspartier er Krf, hvis politikk er basert på kristendom og kristne verdier, og Sp, hvis politikk er basert på proteksjonisme og prioritering av oss selv i Norge.

MDG blir omtalt som et énsaksparti. Ja, det er vi, med tanke på at ALL vår politikk har en grønn tråd; klima og miljø. Vårt mål er et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse, og politikken er basert på «solidaritet med andre mennesker, solidaritet med fremtidige generasjoner og solidaritet med dyr og natur».

SV har siden 1970-tallet profilert seg som et miljøparti. Om SV hadde gjort jobben sin som miljøparti, hadde ALDRI den enorme veksten til MDG skjedd!

SV vil støtte Ap i en ny regjering. Ap vet at SV ikke har andre steder å gå og vil garantert ikke bry seg med å gi mer på klima og miljø enn de selv ønsker. Dermed vil en stemme til SV være en stemme til å pumpe mer olje og gass.

MDG har med én stortingsrepresentant hatt rollen som «nudger» på de andre partiene, og vi har vridd den politiske debatten til å handle om klima og miljø. Å dytte de andre partiene i en mer grønn retning er ikke nok for å redde livet på jorden. Derfor må vi få flere ekte grønne inn på Stortinget. Et annet «grønt» parti vil bare halvhjertet jobbe for klima og miljø – De grønne vil alltid kjempe helhjertet for en levelig jordklode.

MDG vil støtte den regjeringen som gir best klima- og miljøpolitikk, uavhengig om samarbeidspartiene er gråblåe eller grårøde. Men vi går aldri i regjering med Frp, og vårt ENE ultimatum for samarbeid er stopp på ny oljeleting.

Stem for en levelig planet for mennesker og dyr, solidaritet og rettferdig fordeling, nyskaping pg grønt næringsliv, mangfold, mer fritid og bedre livskvalitet. Stem på De grønne.

Hanne Feragen
Miljøpartiet de grønne Røros

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...