Nea Radio

Erfaren uskyld på Midtsandtangen

Kunstfestival: Neste helg begynner årets utgave av den ukelange festivalen Lys & Reflex i November på Midtsandtangen. Arrangør Bjørg Eigard gleder seg. Foto: Anne Gundersen

Neste helg arrangerer Bjørg Eigard kunstfestivalen Lys & Refleks i November for sjette gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2018 kl 14:48

Den 27. oktober går startskuddet for årets Lys & Refleks i November, en ukelang kunstfestival på Midtsandtangen i Malvik. Det er sjette gang festivalen avvikles og arrangør Bjørg Eigard forteller at da hun startet prosjektet, bestemte hun seg for å gi det fem år før hun avgjorde om dette skulle bli et permanent innslag i kulturlivet i Malvik.

– Jeg opplever at det er et overskuddsprosjekt, selv om det er krevende. Derfor har jeg bestemt meg for å fortsette, smiler Bjørg som jobber i det hun har kaldt trådgrafikk.

– Det kan lettest beskrives som frihåndssøm med symaskin.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Erfaren Uskyld

Hvert år har festivalen et tema og i år er "Erfaren uskyld" valgt som vignett. Bjørg vil ikke utdype nærmere.

– Nei, her får man vente og og se. Men dette er noe jeg har tenkt på lenge og jeg tror nok mange vil bli overrasket, ler hun.

Medkunstner

Hvert år inviteres en kunstner til å stille ut sine verker i symbiose med Bjørgs trådgrafikk. I år er det bildene kunstner Haldis Sagmo som skal være med. Sagmo har base både i Skorovatn og i Stjørdal og arbeider i all hovedsak med akryl. Hun har virket som kunstner på heltid siden 2000 og er innkjøpt av privatpersoner, kommuner, bedrifter og institusjoner.

– Haldis er opptatt av å fange øyeblikk, stemninger og relasjoner og det passer veldig fint i denne festivalen.

Jubileumsutstilling

Det er den sjette gang festivalen arrangeres, men det er også femårsjubileum, derfor blir det jubileumsutstilling i tillegg til den ordinære utstillingen i år.

– Jeg har kontaktet kunstnerne som har vært med tidligere og samtlige har stilt seg positivet til å bidra med arbeider, noe jeg syntes er veldig flott. Jeg har inntrykk av at de har syntes det har vært fint å være her, både på festivalen som sådan, men også på det fantastiske området Midtsandtangen er.

Aktiviteter

Under Lys & Refleks i November er hele uka fullpakket med aktiviteter, både for voksne og barn.

– Det blir alt fra konserter og kunstverksteder, så her er det bare å ta for seg, avslutter Bjørg Eigard.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...