Nea Radio

Debatt:

– Er vi åpen for skuterløyper?

Ber partiet avklare: Ordfører i Røros, Isak Veierud Busch ber sitt eget parti om å avklare hva de mener om skuterløyper på et overordnet nivå. Foto: Per Magne Moan

Ordfører i Røros, Isak Veierud Busch ber sitt eget parti om å avklare hva de mener om skuterløyper på et overordnet nivå.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Til årsmøtet i Røros Arbeiderparti

Med ujevne mellomrom kommer debatten om snøskuterløyper frem i det offentligerom. Vi vet at dette er et tema som engasjerer mange, også i vårt eget parti. Det er ulike aktører som har vist interesse for å etablere snøskuterløyper også i vår kommune, og det er også sendt uformelle forslag til kommunen, med en forventning om at dette skal behandles i kommunen på et eller annet vis.

Et planarbeid knyttet til skuterløyper kan være ganske omfattende, og det er slik jeg vurderer det liten hensikt i å bruke offentlige ressurser på dette, om det politiske flertallet ikke ønsker det. Dette utløser derfor behov for en prinsippdiskusjon i både formannskap og kommunestyre i løpet av denne våren.

Jeg mener det blir feil om vi skal måtte diskutere hvert eneste enkeltinitiativ til skuterløyper som kommer før vi har hatt en overordnet diskusjon i partiet om dette, og jeg ønsker en overordnet diskusjon om hva vi i Røros Arbeiderparti mener om skuterløyper. Dersom vi skal diskutere med utgangspunkt i en enkeltsak blir
diskusjonen lett farget av dette, og blir ikke løftet på et overordnet nivå – slik jeg mener det bør, gitt konfliktnivået knyttet til slike saker.

Jeg mener partiet må avklare hva vi mener om snøskuterløyper på et overordnet nivå. Dersom kommunens politikere konkluderer med at man ikke har noe prinsipielt imot snøskuterløyer, vil man etter det måtte ta stilling til de enkelte initiativene og vurder disse konkret.

Er vi åpen for skuterløyper og i så fall hvilken type og for hvem? Ønsker vi ikke skuterløyper overhodet? Er vi åpen for isfiskeløyper? Løyper kun på vei som ellers er farbar med bil om sommeren? Kun i enkelte områder i kommunen? Løyper utelukkende for eldre og uføre? Kun for elektriske snøskutere?

Disse momentene er bare ment som en illustrasjon på at det kan være mange nyanser her, formannskapsgruppa og kommunestyregruppa må få noen prinsipielle signaler fra partiet før dette løftes frem i de folkevalgte organene.

I valgkampen høsten 2019 gjentok jeg gang på gang at når den dagen kommer at vi må ta stilling til spørsmål om snøskuterløype ville dette adresseres gjennom et medlemsmøte, der partidemokratiet må mene noe om hvordan vi stiller oss til dette.

Nå mener jeg tiden er inne.

Forslag til vedtak:

Årsmøtet ber om at styret i Røros Arbeiderparti forbereder prinsippdiskusjon om
snøskuterløyper dette som en sak til behandling på førstkommende medlemsmøte etter årsmøtet.

Isak V Busch

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...