Nea Radio

– Er som å være i en by

Foto: Marit Langseth

For tredje gang er Jorid Skott Svendsen fra Vauldalen fjellhotell klar for den internasjonale messen Grüne Woche i Berlin.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Den første gangen jeg var der, ble jeg helt overveldet. Jeg trodde ikke det var mulig, det var som en by, sier Jorid Skott Svendsen om den store messa Grüne Woche.

For tredje gang er hun valgt ut til å representere Norge, Trøndelag og Røros under messa, som foregår i Berlin fra den 18. til 27. januar.

– Jeg har vært heldig som har fått være med tre ganger. Jeg føler meg virkelig beæret.

Det er nemlig ikke bare å melde seg på Grüne Woche. Hvert år velges det ut tre regioner som skal representere Norge, og deretter velges det aktører innad i regionene igjen. I år er det Trøndelag, Nord-Norge og Fjell Norge som er valgt ut.

– Det er viktig å huske at Norge er en liten del av messa. Så hvis vi klarer å få folk interessert i Trøndelag, så er vi kjempeheldige, sier Skott Svendsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norges stand på Grüne Woche 2018. Foto: Vidar Alfarnes

Hun representerer derfor ikke bare Vauldalen Fjellhotell under messa, men hele Trøndelag.

– Jeg ser at hvis vi skal få flere gjester til min lille plass, så må vi få et større volum av turister i vårt område. Så derfor må vi nå frem, sammen.

Over 25 deltakere fra hele Trøndelag vil være fysisk til stede i Berlin i løpet av de ti dagene messen varer.

Det er totalt 8 regioner representert på messen fra Trøndelag: Røros, Oppdal, Orkdalsregionen, Trondheimsregionen med Frosta og Stjørdal, Hitra/Frøya, Fosen, Innherred med Den Gyldne Omvei og Namdalen med Namdalskysten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lars-Eric Granqvist, Jorid Skott Svendsen og Marit Evanger fra delegasjonen fra Røros under fjorårets messe i Berlin. Foto: Wil Lee-Wright

Fra Røros deltar tre personer. I tillegg til Jorid Skott Svendsen, deltar også Lars-Eric Granqvist fra Rørosmeieriet og Tove Martens fra Destinasjon Røros.

– For Destinasjon Røros betyr det mye å være med. Der vil vi få mulighet til å få et større nettverk og få satt Rørosregionen enda mer på kartet med tanke på matopplevelser spesielt, sa Martens til Nea Radio i høst.

Hør Jorid Skott Svendsen fortelle mer om Grüne Woche her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...