Nea Radio

Caspers hjørne:

- Er det ikke agurk på taco'n er det ikke taco

Casper Axelsen Hønnås hører du på Sommerfrønsjen på Nea Radio hver fredag i spalten «Caspers hjørne» i hele sommer. Foto: Karin Jegtvik

Casper Axelsen Hønnås hevder han bor på verdens vakreste sted, Frosta, og at taco uten agurk ikke er taco. Han er Nea Radios nye sommervikar og hver fredag møter du ham i Sommerfrønsjen i spalten «Caspers hjørne».

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2021 kl 11:35

- Drit i rømmen og osten og alt det der - er det ikke agurk på taco'n er det ikke taco, sier den entusiastiske, og nå urokkelige, frostingen Casper Axelsen Hønnås.

- Ingenting å stille opp med

Casper har vokst opp i Trøndelags kjøkkenhage, og er den høye beskytter av den grønne, lange saken agurk. Eller høy er han kanskje ikke. Ikke høy nok i alle fall, ifølge seg selv.

- Jeg drømte om å bli 1.80 høy, men det skjønte jeg raskt at jeg ikke ble. Så neste mål var 1.70, men jeg strakk meg ikke så langt heller. Jeg stoppet på 1.67, jeg. Og vet du hvor høy verdens lengste agurk er, spør han som et oppspark til et oppsiktsvekkende svar.

- Den er 1.70! Altså er jeg både lavere og veier mindre enn agurken. Jeg har ingenting å stille opp med, jeg, ler Casper.

17-åringen Casper er ny sommervikar i Nea Radio. Han holder til på Frosta og tar gjerne imot tips om det som skjer. Foto: Karin Jegtvik

Ble oppdaga på Facebook

Til vanlig går Casper studiespesialisering på Levanger videregående skole, men akkurat nå har han ferie. Det vil si; ikke helt. For i sommer er han Nea radios utsendte, absolutt ikke utskremte, reporter på Frosta. I tillegg har han sin egen spalte i Sommerfrønsjen hver fredag. Nemlig «Caspers hjørne».

Tidligere i sommer la Casper ut en video på Facebook der han søkte etter sommerjobb. For han har et handikap som gjør at det ikke er så enkelt å finne en jobb som passer.

- Jeg har Cerebral Parese (CP) og sitter i rullestol. Sånn sett kan man si jeg er ganske hjulbeint, ler Casper.

- Derfor er det utelukka å jobbe som fotmodell, eller i en grønnsaksåker eller som smasher på volleyballbanen.

I videosnutten han delte på Facebook søker han etter arbeidsgivere som kan tilby sommerjobb til en som sitter i rullestol.

Nea radio var på dette tidspunktet på jakt etter sommervikarer, og likte både formidlingsevnen, radiostemmen og sjarmen til 17-åringen fra Frosta. Og siden Casper selv og syntes sommerjobb som radioreporter hørtes forlokkende ut, ble det sånn.

- Jeg har fått høre at mange anser meg som talefør og kjapp i kjeften, sier han. Og det stemmer.

Programleder for Sommerfrønsjen, Baard Danielsen, og sommervikar Casper er sterkt uenige om hvorvidt agurk hører hjemme i taco'n eller ikke. Foto: Karin Jegtvik

Ailt ein frosting træng

Hver fredag skal han synse om det som ligger ham på hjertet i spalten «Caspers hjørne», men i det daglige er han reporter på Frosta. Der lager han reportasjer om stort og smått, og tar gjerne imot tips om det som skjer.

- Jeg bor jo på den fineste plassen i verden, bedyrer Casper.

- Jeg er veldig glad i heimplassen min. Her kan man slappe av og være seg selv. «Potet og pæng, kjærring og sæng - det e alt ein frosting træng» - det er noe i det der, sier Casper overbevisende.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...