Annonse
Nea Radio

Enstemmig nei til tv-aksjonen

Nei til tv-askjonen: Tiltaket for å redusere plast i havet er veldig bra, men vi har en del synspunkt når det gjelder mottakerorganisasjonen, sa ordfører Jens Arne Kvello i kommunestyremøte torsdag. Foto: Andreas Reitan

Lokalt i Tydal blir det ikke gjort noen ting i forbindelse med årets tv-aksjon. Verdens naturfond (WWF) er årets mottakerorganisasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2020 kl 12:05

Annonse

– Tiltaket for å redusere plast i havet er veldig bra, men vi har en del synspunkt når det gjelder mottakerorganisasjonen. Vi har hatt mange konfrontasjoner med dem når det gjelder rovdyr. I tillegg er de under FN-granskning for vold og tortur, sa ordfører Jens Arne Kvello (SP) i sitt innlegg.

På forhånd hadde de gått inn for at kommunen ikke skulle opprette en lokal aksjonskomité, og heller ikke gi penger til årets aksjon.

Årets TV-aksjon går til Verdens naturfond (WWF) sin kamp mot plast i havet. Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år, og en tredjedel av dette kommer fra Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Tydals nei har bakgrunn i rovdyr-kontroverser, samt at WWF sine avdelinger noen steder er blitt anklaget for å være tilknyttet grupper som skal ha stått bak voldtekter, tortur og drap. Det var ingen replikker til Kvellos innlegg, og dette ble enstemmig vedtatt.

Nøkkelord

Annonse