Nea Radio

Gauldalsløypa:

– Ensidig negative opplevelser fra vår side

Illustrasjonsbilde Foto: Per Magne Moan

Innspill fra Gåebrien sijte i forbindelse med utarbeiding av kommunal forskrift om etablering av Gauldalsløypa.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2020 kl 08:38

Formannskapet i Holtålen har saken om ny behandling av Gauldalsløypa på bordet neste uke. I den forbindelse har kommunen bedt om innspill fra ulike parter i saken.

En av de som har respondert på oppfordringen er Gåebrien sijte, som påpeker flere områder der de opplever negative konsekvenser av løypa.

I sitt innspill skriver de at erfaringer fra vinteren 2019 da løypa var åpen for fritidskjøring, viser at reinen unnvikte området langs traséen, kjøringen førte til støyforurensing ved driftsboliger ved Gulhåen og hatefulle ytringer da de ba om stenging av løypa våren 2019.

Her er innspillet fra Gåebrien sijte:

Vinteren 2019 ble det åpnet for fritidskjøring med snøscooter etter trase fra Ålen sentrum og til kommunegrensen mellom Holtålen og Tydal kommune ved Stor Øvlingen.

Gåebrien sijte har tidligere utalt seg om erfaringer med Gauldalsløypa 2019 i forbindelse med at Holtålen kommune skulle evaluere Gauldalsløypa 2019 i brev av 14.05 2019.

Oppsummert var erfaringene med Gauldalsløypa ensidig negativ fra vår side. Det være seg i forhold til reinens unnvikelse av området langs traseen, merarbeid dette skapte, støyforurensing ved våre driftsboliger ved Gulhåen og hatefulle ytringer mot reindriften etter at vi ba om stenging av løypa våren 2019.

I forbindelse med at arbeidet skal startes opp vil Gåebrien sijte kreve at det gjennomføres en KU som ser på hvilke virkninger en eventuell løype for fritidskjøring vil ha for reindriften i distriktet.

Vi kan ikke se at de vurderinger som er gjort tidligere tilfredsstiller de krav som stilles til saksbehandling i saker av denne art. Valg av utreder og utforming av mandat for utredningen skal skje i dialog med distriktet.

Gåebrien sijte vil også benytte anledningen til å kommentere Holtålen kommunes praksis når det gjelder søknader om dispensasjon fra Lov om motorferdsel i utmark og vassdrag vedrørende søknader om bruk av snøscooter for transport til fritidshytter.

Om kommunen velger å opprette Gauldalsløypa finner vi det motsigende å opprettholde praksisen med å gi dispensasjoner etter dalføret da et av hovedargumentene for å opprette Gauldalsløypa var å minske omfanget av dispensasjoner i kommunen.

Perioden det er gitt dispensasjon for, har også vært for lang. Gåebrien sijte krever at dispensasjoner for kjøring bare kan gis frem til 15.04, eller inntil vi ber om stans for kjøring med snøscooter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...