Nea Radio

Enige om klimaposter i budsjettet

Gruppeleder i Trøndelag MDG, Tommy Reinås. Foto: Anne Gundersen

MDG ble igår enige med de rødgrønne partiene om budsjett for Trøndelag fylkeskommune for 2019

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Vi er særdeles glade for fullt gjennomslag for vårt grønne budsjettkrav ble innfridd hos de rød grønne samarbeidspartiene Ap, Sp, KrF og SV, sier gruppeleder Tommy Reinås i en pressemelding.

Kravet var 5 mill til klimatiltak og marin forsøpling

Trøndelag skal bli en spydspiss på klima- og miljø samt fylkeskommunen skal lede an i arbeidet mot marin forsøpling

Plastforsøplingen er en trussel mot alt dyreliv i havet. Søppelet finnes på overflaten og helt ned til de dypeste av verdens havområder. Alt fra de minste plankton til de største hvalene påvirkes av plasten. Sjøfugl er spesielt utsatt. En undersøkelse av havhester i Nordsjøen viste at at hele 9 av 10 fugler har plast i magesekken.

Det skal også utredes et nytt skoleskip for de videregående skolene på Rørvik og Hitra, I den forbindelse ønsker vi å se på utforming og funksjonalitet som er tilpasset plastoppsamling, avslutter en glad Tommy Reinås (MDG)

Midlene skal også brukes på prosjekter som bidrar til å minske plastforurensning samt marin forsøpling, gjerne i partnerskap med andre trønderske kommuner og næringsliv

Det settes av 5 millioner til klimatiltak for 2019. Klimamidlene skal styrke klimaarbeidet og arbeidet med klimabudsjett for hele Trøndelag

Klimamidlene skal styrke fylkeskommunens arbeid for nullutslipp – og lavutslippsløsninger.

Midlene kan også anvendes til partnerskapsarbeid som krever finansiering fra fylkeskommunen

En av jordklodens største utfordringer er menneskeskapte endringer i klima og miljø. Trøndelag fylkeskommune tenker globalt og handler lokalt.

Nå kommer elfly revolusjonen – kanskje allerede i 2020

Trøndelag blir ledende på klima og miljøarbeid, når vi nå bytter ut fossile busser i Trondheim med elbusser, vi faser ut rene fossile ferjer og hurtigbåter og faser inn batteriferjer og båter som har lavutslipp.

Norge er elbillandet nummer én i Europa. Og nå virker det som vi også blir elfly-landet. Britiske Rolls-Royce kommer nemlig hit for å utvikle elektriske motorer til fly.

Rolls-Royce har nå etablert et helt nytt datterselskap kalt Rolls-Royce Electrical Norway med hovedkontor i Trondheim, og skal sette i gang med å utvikle komponenter for elektriske drivverk til fly.

Bakgrunnen for dette er at tidligere i år annonserte Rolls-Royce, Airbus og Siemens at de i felleskap skal utvikle verdens første hybride jetfly kalt E-Fan X, og denne skal inn i rutetrafikk allerede i 2020.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...