Nea Radio

– Englene er laget av knust glass av knuste mennesker

Noen av englene er plassert på slaggsten fra Røros. Her viser han frem den største engelen, som han håper kommunen eller næringslivet vil kjøpe. Foto: Marit Langseth

Kjell Stedenfeldt har designet glassenglene til Kirkens Bymisjon i Trondheim. Denne uka selger han dem, og pinnevafler, på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 12:25

– Glassenglene er laget av knust glass av knuste mennesker i Trondheim. Tanken til oss i Bymisjonen er at enten det er glass eller mennesker som er knust, så kan det komme noe vakkert ut av det, hvis det behandles på en verdig måte, sier Kjell Stedenfeldt.

Han viser frem englene som står linet opp på et bord utenfor Røros Frivilligsentral, og henter frem esken englene ligger i. Den er formet som en brosten fra Trondheim, og på toppen av «brostenen» er det bilde av knust glass og en tåre.

– Det symboliserer at de som sliter i Trondheim har felt mang en tåre på brosten. Det kan jeg love deg. Det er ikke alle som har det så godt som vi har det.

Engler montert på slaggsten

Stedenfeldt har designet glassenglene til Bymisjonen, og i anledning TV-aksjonen, som i år går til inntekt for Kirkens Bymisjon, har han laget noen engler i Røros kommunes våpenfarger, rødt og gult.

I tillegg er noen av englene satt på slaggsten fra Røros.

– For å si det med en gang: vi fikk tillatelse til å hente noen slaggstener. Englene er montert på dem, og symbolikken i det er at slaggsten er et avfallsprodukt, og plutselig kommer det en vakker engel opp av den, sier Stedenfeldt.

Prisen på disse englene som er montert på en slaggsten, er ikke bestemt. Det blir opp til kunden hvor mye de vil betale, men Stedenfeldt håper næringslivet vil bidra med noen tusenlapper for å kjøpe en slik engel til inntekt for TV-aksjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjell Stedenfeldt har laget en egen Røros-utgave av glassenglene, som har kommunes våpenfarger, rødt og gull, på seg. Noen av dem er også plassert på slaggstener. Foto: Marit Langseth

Englene lages på Engleverkstedet i Trondheim, av mennesker som av ulike årsaker er i en sårbar fase i livet.

– Vi får glass som egentlig skal kastes, og det er rundt sju-åtte stykker på Engleverkstedet som farger, skjærer og samler glass. En fantastisk fin arbeidsdag, og de gleder seg til å komme på jobb, alle sammen. Vi føler det er meningsfylt for dem, sier Stedenfeldt.

Selger engler under P3-aksjonen

Sammen med representanter fra den lokale TV-aksjonskomiteen sto han på stand utenfor Røros Frivilligsentral onsdag for å selge englene og pinnevafler til inntekt for Kirkens Bymisjon. De vil stå der igjen på torsdag, fra kl. 12-15.

Deretter reiser Stedenfeldt til Hitra, og under P3aksjonen, som sender 100 timer direkte radio fra Solsiden i Trondheim, vil han selge engler på Solsiden.

– Det synes vi er artig. Men det som kanskje er det beste med hele konseptet her er... Vi har jo med slitne mennesker å gjøre. De er med på Olavsfestdagene, på julemarkedet og plutselig er de en del av hele Trondheim. Så alle vokser på dette.

Hør intervjuet med Kjell Stedenfeldt her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...