Nea Radio

Engasjert ungdomspolitiker

Ivar Østby Foto: Privat

Ivar Østby er ny leder i Røros AuF.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ivar Østby (18) fra Røros har valgt å engasjere seg i politikken og er i dag leder i Røros AUF.

Sist sommer var han på Utøya og deltok på den årlige sommerleiren. Og på AUFs årsmøte nylig, var han med - ikke bare som tilhører, men som aktiv deltager på talerstolen.

Stort å være på landsmøtet

– Landsmøtet var en helt ekstrem opplevelse. Her var vi rundt 400 ungdommer, mellom 13 og 20 år som alle har et svært intenst politisk engasjement og vi satt i opp til 13 timer lange møter og debatterte og holdt innlegg, sier han.

Endring av barnetrygden og aktiv dødshjelp var blant de store sakene på dagsorden. Selv tok han mikrofonen på vegne av likestillings og inkluderingsnettverket til Trøndelag AUF. Her holdt han innlegg om ensomhet i samfunnet - et tema Østby mener er svært viktig, ikke minst ute i distriktene.

Ensomhet

– Det kan være vanskelig for små distrikt å bygge nettverk for å forebygge ensomhet. I alderen 16 - 24 år så er det 38 prosent som oppgir at de er plaget av ensomhet, sier den engasjerte ungdomspolitikeren til Nea Radio.

Hør intervju med Ivar Østby her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...