Nea Radio

Kronikk:

Engasjementet har overbevist meg – dette klarer vi

Optimist: Steinar Lian er distriktsleder i Nord-Trøndelag Røde Kors Foto: Privat

Koronakrisen kan føles vanskelig og tiltakene overveldende, men stå-på-viljen jeg har fått oppleve de siste ukene viser virkelig styrken i lokalsamfunnene våre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter at regjeringen besluttet de strengeste begrensningene på vår frihet siden andre verdenskrig, har hverdagen for de fleste av oss endret seg veldig mye. Siden de første begrensningene ble offentliggjort og fram til i dag har konsekvensene for samfunnet vært store.

Det har blitt langt mellom folk, selv i de vanligvis så travle sentrumsgatene.

Mange sitter i karantene eller i isolat. Andre opplever at inntekten og livsgrunnlaget svikter. Næringsdrivende har store utfordringer, og det er stor usikkerhet om hva framtiden vil bringe.

Men midt i alt som er vanskelig er det også mange lyspunkter.

Røde Kors «girer om» og trår til

All frivillig aktivitet som innebærer møte mellom mennesker er satt på pause. Men denne pausen har vi i Røde Kors brukt til å omstille oss og tilpasse aktivitetene våre. Nå «girer vi om» for å kunne bidra aktivt i en lokal, nasjonal og global dugnad. Vi skal stå sammen om å ta vare på de mest sårbare i samfunnet, og sikre at livet blir normalt igjen så fort som mulig.

Det gjør meg glad å se at frivillige i Grong kjører ut mat og medisin til innbyggere i karantene. Jeg blir stolt når frivillige i Levanger og Verdal samarbeider om å kjøre pasienter til og fra sykehuset for å avlaste ambulansetjenesten. Det er rørende å se at frivillige i Namsos mobiliserer for å tilby telefonvenner til alle som sitter hjemme alene og ønsker noen å snakke med.

Nasjonale tilbud som Digital leksehjelp gjennomføres fortsatt. «Kors på Halsen», vårt samtaletilbud til barn og unge, har utvidet åpningstiden og økt kapasiteten.

Mest av alt varmer det å se alle som har et brennende ønske om å bidra. Enten til Røde Kors sine aktiviteter, andre organisasjoner eller ved å tilby hjelp til naboen.

Tusen takk til alle sammen.

Må gjøre det mulig å følge retningslinjene

Tiltakene som myndighetene har iverksatt har et tydelig mål, men for at det skal fungere må vi tåle noen av konsekvensene. Frivilligheten og den store dugnaden vil forhåpentligvis gjøre det enklere å takle karantene og isolasjon.

En pandemi er lokal like mye som den er global. Summen av hvordan hvert lokalsamfunn opptrer vil avgjøre om vi som verdenssamfunn lykkes med å slå viruset tilbake. Ingen av oss kommer til å klare dette perfekt, og det skal vi heller ikke kreve. Men det engasjementet jeg ser fra frivilligheten og innbyggerne rundt om i Trøndelag gjør meg overbevist om at det vil gå bra.

Vi skal fortsette å stå på, ta vare på hverandre og vi skal klare dette sammen.

Steinar Lian, distriktsleder i Nord-Trøndelag Røde Kors

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...