ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tirsdag er det premiere:

Endelig musikkspill igjen

Når regissør Unni kommanderer, så står selv generalen med lua i hånda. Foto: Per Magne Moan

Etter to år med korona er det endelig klart for musikkteater igjen for avgangselevene ved ved Røros Skole. Og det er ikke småtteri de gir seg i kast med.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2022 kl 09:55

ANNONSE
Annonse

Det har i mange år vært tradisjon at avgangselevene ved Røros Skole setter opp en teater- eller musikalforestilling mot slutten av 10. skoleår. Grease, Bør Børson Jr, og Farende Fant er stykker som har vært satt opp de siste årene.

Så kom korona og stakk kjepper i hjulene slik at de to siste årene har forestillingene vært svært preget av restriksjoner.

Foto: Per Magne Moan

Men nå ser det ut som om viruset er på vikende front og årets 10. klassinger har i flere uker jobbet med årets oppsetting, som er intet mindre enn Elden - musikkteateret som hver sommer spiller for fulle tribuner ved Slegghaugan i Røros.

Og det er ingen miniutgave med bare elementer av stykket som har premiere i Storstuggu denne uken. Unni Ryen er som så mange ganger tidligere regissør før oppsettinga, og hun sier alle scener og sanger fra originaloppsettingen er med.

KOSTYMEAVDELINGA: Fra Venstre, Hilda, Mariell og Hanna. Foto: Ingunn Tronsmed

Hun innrømmer mer enn gjerne at hun er svært glad for at årets musikalforestilling vil være som oppsettingene før pandemien - i alle fall med tanke på publikum og restriksjoner. Hun mener disse ukene med forberedelser og øvinger til musikalforestillingepn kanskje er det viktigste tiden elevene har på grunnskolen.

Hør intervju med regissøren her:

Når det kommer til elevene selv, så virker det som om de synes det er helt greit å legge vekk vanlig undervisning for noen uker til fordel øving, snekring, pugging av tekster, baking, sying og alt det andre som skal til for sette opp en forestilling av dette kaliberet.

På snekkerverkstedet er det mye som skal lages. Foto: Per Magne Moan

Nea Radio var nylig på besøk på ei øving og traff blant annet på to staute svenske generaler - Jesper Nordvik som de la Barre og Endre Unsgård som selveste Armfeldt. De spiller mot faktisk tre Ellen-er - Inger Nørbech Uhren, Ida Ryttervold og Nora Haagaas.

Det er ikke bare skuespillere som må til når selveste Elden skal settes opp. Kostymer og rekvisita må lages og mat må til. På kjøkkenet traff vi Elise Sevatdahl, Amalia Sandnes og Vanja Brean som var travelt opptatt med brygging av ingefærøl og steking av kanelsnurrer.

Menyen. Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Foto: Per Magne Moan

Nøkkelord

ANNONSE