ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Avtaleutkast klart:

Endelig kan kommunene beregne kostnaden med Helseplattformen

Ellen Annette Hegstad prosjektleder applikasjon i HP og Øyvind Høyland som er prosjektleder i HP var på Røros for å informere om Helseplattformen til kommunedirektører og kommunale ledere innenfor helse i fjor høst. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

I dag ble avtaleutkastet mellom Helseplattformen, sykehusene og kommunene klart. Det betyr at endelig kan kommuner som har vært usikre på prisen få klarhet i kostnadene ved å ta i bruk Helseplattformen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2022 kl 06:59

ANNONSE
Annonse

– Det er enighet mellom kommunene, Helseplattformen og helseforetakene om tjenesteavtale for ny, felles løsning for pasientjournal i Midt-Norge. Forhandlingsutvalget med representanter for kommuner i Midt-Norge, eierorganisasjonene og Helseplattformen har kommet fram til et utkast som skal behandles endelig av styret 28.februar, sier kommunikasjonsdirektør i Helseplattformen Sigrun Berge Engen i en pressemelding.

Det betyr at kommunene nå kan begynne å regne på kostanden ved å ta i bruk Helseplattformen som nytt elektronisk pasientjournalsystem. Tre år etter at kontrakten mellom amerikanske Epic systems som leverer løsningen og eierne Trondheim kommune og Helse Midt-Norge ble signert.

– Hver kommune vil nå få oversikt over sine kostnader, og Helseplattformen vil tilby en økonomisk gjennomgang for de kommunene som ønsker det, sier Engen videre i pressemeldingen.

Vil ta tid å gå gjennom

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan i Stjørdal kommune, som er i en markedsdialog med andre leverandører i tillegg til Helseplattformen om et nytt elektronisk pasientjournalsystem, sier at de nettopp fikk avtalen.

– Vi har mottatt avtaleverket sent i går kveld, og dette vil ta tid å gjennomgå fordi dette er komplekst. Stjørdal, Frosta og Meråker har god tid på å sette seg inn i dette fordi vi har utsatt å ta stilling til Helseplattformen til 2023, sier Reitan i en e-post til Nea Radio.

Han sier også at det ligger an til at de kan høste erfaringer fra blant annet Trondheim kommune og andre kommuner som ligger foran dem i løypa.

– Så vi er svært tilfreds med situasjonen og vår posisjon i dette omfattende IT-prosjektet. Vi skal bruke tiden godt på gjennomgang av avtaleverket og for øvrig fortsette dialogen med markedet, sier Reitan.

Samarbeidsrådet for opsjonskommuner

Forhandlingsutvalget har bestått av kommunedirektører, jurister og fagpersoner utnevnt av Samarbeidsrådet for opsjonskommuner, Helse Midt-Norge RHF, Trondheim kommune og Helseplattformen.

Avtaleutkastet beskriver hvilke tjenester som skal leveres av Helseplattformen og hvordan kostnadene skal fordeles. Avtalen skal godkjennes av Helseplattformens styre 28. februar. Den skal også til politisk eller administrativ behandling i opsjonskommunene og styrebehandles i helseforetakene.

Helseplattformen AS er per i dag eid av Helse Midt-Norge og Trondheim kommune. 66 kommuner har tilbud om å bli aksjonærer de kommende årene. 38 av disse har foreløpig takket ja til å løse ut sin opsjon.

Helseplattformen er en felles elektronisk pasientjournal for helsetjenesten i Midt-Norge. Løsningen innebærer også nye styringsverktøy og verktøy for saksbehandling og pasientadministrasjon.

Nøkkelord

ANNONSE