ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Første øving etter Korona:

– Endelig i gang igjen!

Ålen Musikkorps øver igjen Foto: Per Magne Moan

Både musikere og dirigent er glade over å endelig kunne spille sammen igjen. Onsdag kveld møttes Ålen Musikkorps for første gang på nesten to måneder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Viruspandemien har satt en stopper for så mye i hverdagen vår. Også musikkorpsene har fått strenge restriksjoner av myndighetene i kampen for å hindre smittespredning.

Dette har gjort at øvinger de siste ukene - ja månedene, kun har vært egentrening hjemme hos den enkelte musiker.

Nasjonaldagen

I tillegg til dette så kom beskjeden om at årets store høydepunkt for de fleste korpsene, 17. mai, ville bli avlyst i sin opprinnelige form med folketog og store folkeansamlinger.

Slik sett så har det kanskje ikke vært så viktig å øve på Gammel Jegermars, Valdresmarsjen og ikke minst Ja Vi Elsker, denne gangen.

Men etter at det første sjokket med Covid-19 ser ut til å ha lagt seg, så har mange begynt å tenke nytt.

– Kanskje vi på en eller annen måte kan feire nasjonaldagen med korpsmusikk likevel?

ANTIBAC: Korpset øver, og håndspriten er ikke langt unna. Foto: Per Magne Moan

Inspirert av nettkonserter?

Og da meldingen tidligere denne uken kom fra myndighetene om at korpsene, med visse forholdsregler, igjen kunne øve - ja da fikk disse tankene vann på mølla.

Onsdag kveld hadde Ålen Musikkorps sin første øvelse siden tidlig i mars.

Formann i korpset, Arnt Maurbakk, sier at det det er godt å være i gang igjen. Han lover at det også i Ålen og Hessdalen vil bli korpsmusikk på 17. mai, om enn ikke helt slik vi er vant det.

I stedet for å spille i folketogene, skal korpset kjøre rundt i begge bygdene og ha flere stoppesteder, der det blir små konserter. I tillegg skal de også, som vanlig, spille ved flaggheisingen foran Hovet.

Hør intervju med Arnt Maurbakk her:

Dirigent Nils Graftås og fløytist og notensvarlig Ingrid Reitan, er også glade over at den igjen er tillatt med musikkøvelser:

ANNONSE