Nea Radio

De betjente turisthyttene åpner dørene 19. juni

- Endelig er sesongen i gang!

- Vi er klare for sesongen og gleder oss veldig til å ta i mot besøk, sier Turid Strickert ved Nedalshytta.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

På de betjente hyttene i Sylan og Trollheimen blir det sommeråpning som vanlig den 19. juni, med ett unntak. Storerikvollen blir betjent 23. juni. Det er mer snø en normalt på denne tiden av året, det har skapt utfordringer for oss ifm åpningen, sier Frode Støre Bergerm, daglig leder i TT.

Det er snø på veien inn til Jøldalshytta og inn til Storerikvollen. Dette har ført til at vi har måtte flyge mat inn til Jøldalshytta og utsette åpningen av Storerikvollen til 23. juni. Veien inn til Jøldalshytta har noen snøfonner, men de er enkle å gå over. Det ligger fortsatt noen snøfonner på veien inn til Nedalshytta, men de vil være borte ganske fort i denne varmen. Og nettopp de siste ukene med over 20 grader i fjellet har vært redningen i år, sier Bergrem. Den har virkelig satt fart på snøsmeltingen i Sylan og Trollheimen. Nå er det bart og sommerlig rundt hyttene, men skal du høyere opp kommer du fort i kontakt med snøen. Den er stort sett fast og fin å gå på. Bruker du gamasjer holder du deg tørr på beina også. Det du skal være obs på no er at deler av sommermerkinga fortsatt er dekt av snøen. Det krever at du kan ta deg frem på egen hånd ved hjelp av kart og kompass eller gps. I tillegg skal du være obs på at det er stor vannføring i alle bekker og elver. Hold også god avstand til skavler. Disse kalver og løsner ut på denne tiden, sier Bergrem.

TT er glade for å kunne åpne hyttene no. –Vi er i en uvanlig tid, som krever uvanlige tiltak. TT har alltid sagt at det er rom for alle som kommer. Slik blir det ikke denne sommeren. I år må vi ha mye mer kontroll på antall personer som er på hytta for å drive etter trygge rammer i henhold til smittevernskravene. Derfor må alle bestille plass på forhånd.  Dette gjør man på tt.no hvor man finner linker til dette. Kårvatn og Bårdsgarden er de to første selvbetjente hyttene som nå klar til å brukes. De andre selvbetjente hyttene vil være klar i løpet av ei ukes tid forteller lederen i TT.

Slik er forholdene i fjellet no

I Trollheimen er det fortsatt en del snø, hovedsakelig i nordvendte fjellsider og i høyden.
Trollheimshytta, Bårdsgarden, Kårvatn, Jøldalshytta og Gjevilvasshytta har fine forhold og lokker med turer i nærområdene. Svartådalen mellom Jøldalshytta og Trollheimshytta er stort sett tørket opp og fin å gå. Fra Gråhaugen til Trollheimshytta er stien på Østsiden av Gråsjøen fin å følge. Stortoppen på Trollhøtta kan nås fra Trollheimshytta uten at du må gå på snø. Okla nås fint fra Bårdsgården. Også på Kårvatn har topper blitt mulig å nå på føttene.
Skal du gå mellom Trollheimshytta og Gjevilvasshytta må du påregne en del snø over Mellomfjell. Fra Bårdsgarden er det også mulig å gå til Vassendsetra og Gjevilvasshytta.

Det er også en del snø i Sylan, men den minker drastisk fra time til time i denne varmen. Vi regner med at det blir mulig å kjøre helt inn til Nedalshytta neste uke. I dag må man gå de siste 2 km. Rundt Nedalshytta er det fine muligheter for dagsturer. De første har prøvd å bestige Storsylen, men måtte snu. Det er alt for mye snø i selve oppstigningen til at det er forsvarlig å gå opp der. Det går fortsatt noe tid før denne ruta er klarert. De første vandrerne som har gått Norge på tvers, fra Stjørdal til svenskegrensa i Tydal har allerede fullført. Dette som fottur. Noen snøpartier og store bekker må påregnes så lenge snøsmeltingen pågår. Schulzhytta er åpner også i dag og vertinna melder om at alt er klart. Fint å ta seg inn dit, noen snøfonner der også med vannføring i bekkene. Men sommeren har komt til Roltdalen, det grønnes og fuglesangen er vakker.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...