Nea Radio

Endelig åpnet BUA

Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Allerede flere uker før åpning har det vært etterspørsel etter å låne utstyr fra den nye utleiebedriften i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mange hadde tatt turen for å overvære åpningen av BUA, og på høytidelig vis ble snoren klipt av ordfører Ole Morten Balstad og idrettsprofil Mali Ingeborg Vollan Marstad.

Besøk fra BUA sentralt
En av gründerne bak BUA-prosjektet, Eline Egeland, hadde tatt turen fra Oslo for å delta i åpningen lørdag.
- Det er 108 BUA som har åpnet til nå, og vi håper selvfølgelig på flere, sier Egeland.

Et tilbud for alle
Det er mulig å donere brukt utstyr til BUA, men det bør ha en viss standard før at det skal kunne mottas der. Utstyret kan ikke være for gammelt og slitt, en av grunnene til det er at utstyret skal brukes mye og derfor ikke bør være for slitent. Det forventes at utstyret vil slites ut etterhvert og at det må erstattes, derfor søkes det om midler hvert år til å kunne kjøpe inn nye ting.

Håper på stor etterspørsel
Anne Grethe Kirkvold Flakne og Pia Karine Bogen ved Selbutrykk har vært hovedansvarlig i arbeidet med å få åpnet BUA, og håper at det skal være en forståelse for at alle ikke trenger å eie alt for å kunne drive med forskjellig sport og friluftsaktiviteter.
De understreker også at BUA ikke er bare for de familiene som ikke har råd til utstyr, men at det er et miljøperspektiv i prosjektet - hvorfor kjøpe for eksempel en kajakk om du kun skal bruke den én uke i løpet av et år? Da kan du heller låne en av BUA.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...