Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 895395964


Varnish cache server

Nea Radio

Endelig åpner Avholdshytta for sesongen

Det populære turmålet Avholdshytta, som eies og drives av Røros Røde Kors, har fått med seg flere på laget. Nå har Prübergjellan Parsellbruk tegnet seg på dugnadslista.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tradisjonen tro serveres det kaffe og vafler til skiglade turgåere på Avholdshytta. På søndag åpner de endelig dørene for sesongen, som varer til over påske.

Ønsket å bidra

Røros Røde kors har i år fått med seg Prübergjellan Parsellbruk på å drifte den populære skihytta.

- Vi har en litt kort sesong i forhold til frivillighetsarbeid ettersom vi jobber mest i hagen på vårparten og sommerparten. Så det hele startet i grunnen med at flere av oss synes det er kjekt når Avholdshytta er åpen rett og slett, så da tok vi kontakt med Røros Røde Kors og lurte på om vi kunne få være med å bidra, sier Olin Steinsvik i fra Prübergjellan Parsellbruk.

Populært turmål for barnefamilier

Avholdshytta kan by på både vafler, kaffe, brus og sjokolade til turgåere. Hytta ligger rundt 3,5 km fra parkeringsplassen ved Kitron, og er derfor et populært turmål for barnefamilier. I løypenettet rundt hytta finnes også flere alternativer for den som er ivrig på ski. Både en runde på 7 kilometer og en på 13 kilometer finnes innover i fjellet, om man ønsker å gå en litt lengre tur.

Skihytte siden 1936

Det var Totalavholdslaget på Røros som satte opp i hytta i 1935/36, derav navnet «Avholdshytta». Siden hytta sto ferdig i 1936 har det vært kafe her nesten hvert eneste år. Røros Røde kors kjøpte hytta i 1997, og har siden driftet det populære utfartsstedet.

Olin Steinsvik fra Prübergjellan Parsellbruk er klar for å bidra til å holde døra oppe for glade skigåere på Avholdshytta i vinter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...