Nea Radio

En verdig alderdom

Verdighet: Eva Lundemo er Malvik Høyres ordførerkandidat. Foto: Malvik Høyre

Malvik Høyres ordførerkandidat, Eva Lundemo, fokuserer på en verdig alderdom i et debattinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

For meg er det viktig at kommunen vår skal være en «JA-kommune»; Imøtekommende og serviceinnstilt overfor alle innbyggere, ansatte og næringsliv. Jeg jobber for at det, for alle, skal være trygt, godt og rettferdig å bo i Malvik, uansett alder.

Ikke minst er jeg opptatt av at Malvik kommune skal være en trygg og god kommune å bli gammel i. Kommunen skal ha tilstrekkelig dekning av sykehjemsplasser, samt at de som ønsker og er i stand til det, skal kunne bo hjemme så lenge som mulig og få bistand til å klare det.

Men, la det ikke herske noen tvil: Når helsa svikter, skal det offentlige gi et godt og trygt omsorgstilbud. En av mine hjertesaker i denne valgkampen, er å innføre servicverter ved kommunens sykehjem/helsetun.

Serviceverten skal ved sitt gode humør og serviceinnstilling, ha et ønske om å bidra til det "lille ekstra" for våre pleietrengende. Deres pårørende skal også føle seg godt ivaretatt. Vedkommende skal lage det ekstra, dekke fine bord, lage frokost, lunsj, kommunisere og ikke minst spise sammen med beboerne. De skal bake, skape gode lukter og lage en god atmosfære. En servicevert skal sørge for at beboerne får servert innbydende måltider bestående av et variert og næringsrikt kosthold innenfor fastlagte rammer. Hvem får vel ikke bedre appetitt av at det lukter god mat?

Det er svært viktig at de som ansettes liker å stelle og likeså liker å gjøre det hyggelig rundt seg. De må rett og slett like å være sammen med de av oss som behøver ekstra pleie. Servicevertene skal ha en tydelig arbeidsavtale og de skal etterhvert også gå i turnus som inkluderer ettermiddag, helg og høytider. Vi må aldri glemme at sykehjemmet/helsetunet faktisk er det nye hjemmet til de svakeste blant oss.

En servicevert skal ikke inngå i den daglige pleien, noe som skal synliggjøres ved at vedkommende skal ha egen farge på klær. Vedkommende kan også bistå med andre oppgaver som er viktige for å opprettholde en god orden og flyt i hverdagen på et sykehjem/helsetun.

Dette tror jeg vil medføre at pleierne får mer tid sammen med pasientene. For meg er det viktig å gi alle ansatte et eierskap til jobben sin og ved et godt samarbeid og lederskap, har jeg stor tro på at rollen som servicevert vil kunne bli et kjærkomment tilskudd ved våre sykehjem/helsetun.

Jeg har tidligere lovet at de som bor på sykehjemmet/helsetunet i kommunen, skal få tilbud om minst en time aktivitet hver dag, og at dette selvfølgelig skal tilpasses den enkeltes interesser, ønsker og behov. Noen vil gå på tur, andre lytte til klassisk musikk eller spille kort. Kanskje kan dette også kombineres med den jobben serviceverten skal utføre.

Synes du dette er en god ide – stem Malvik Høyre!

Godt valg!

Eva Lundemo

Ordførerkandidat

Malvik Høyre

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...