Annonse
Nea Radio

Høyere priser på lading i Trøndelag:

– En torpedo mot elektrifisering av bilparken

Foto: Samferdselsdepartementet.

Til tross for relativt lave strømpriser i Midt- og Nord-Norge setter mange av de store ladeselskapene nå ladeprisen opp til samme nivå som i sør.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Dette er en torpedo på arbeidet med å elektrifisere bilparken i nord, sier Børre Skiaker i Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) i en pressemelding.

Strømprisene er svært relativt forskjellige rundt om i landet. Mens prisene i Sør-Norge har vært astronomiske, er prisene fremdeles relativt lave i Midt- og Nord-Norge. Likevel har flere av de store ladeselskapene innført like høy pris på sine ladestasjoner i nord som i sør.

– Det er nesten så en ikke tror det en ser, når elbilister i nord skal betale sørnorske priser på lading, sier Skiaker videre.

Utraderes av høye priser

Selv om elbilandelen i Trøndelag er høy, har Midt-Norge også en lang vei å gå med elektrifisering av bilparken. Skiaker mener ladeselskapene har et samfunnsansvar i det grønne skifte, og ber de være det ansvaret bevisst.

– Lav strømpris har, særlig gitt de uforholdsmessig høye bensin- og dieselprisene de siste årene, gitt et konkurransefortrinn for elbilen. Dette utraderes nå av ladeselskapenes urimelige priseksplosjon i Trøndelag, sier KNA-sjefen.

Nøkkelord