ANNONSE
Annonse
Nea Radio

På toppen av Selbu sitt høyeste fjell. Foto: Unni Haarstad

Selbu:

En spesiell topptur!

Tre damer, i sin beste alder, dro på fjelltur en solfylt dag i august. Det viste seg at denne dagen skulle bli en dag de aldri glemmer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Unni, Grete og Karen Elisabeth, med alle etternavnet Haarstad, dro på fjelltur en augustdag. Dagen startet med strålende vær, så singlet og shorts ble dagens turklær. Målet for dagen var Fongen, Selbus høyeste fjell, på 1441 meter. Mens de gikk oppover hørte de brått uventet buldring i det fjerne, plutselig kom et skikkelig brak. Da var det bare å komme seg under en steinhylle. Mens de satt der så så de skyene dro i fra dem. Da var det bare å fortsette oppover til toppen; da det så forholdsvis trygt ut.

Karen Elisabeth, Grete og Unni på toppen! Foto: Karen Elisabeth Haarstad

- Vi hefta ikke lenge på toppen før vi tok fatt på nedoverturen. Etter et stund begynte det å regne og da ble det regnklær i rundt ti minutter. Det var litt lummert og klamt i lufta, men ingen tegn til lyn. Plutselig ble vi oppmerksomme på at håret vårt sto rett til værs. Litt av et syn; så vi lo litt; selv om vi innerst inne ble litt «småredd.» Alle tenkte vel sitt, men ingen sa noe, forteller Unni.

Men etter en stund; da været klarnet og tordenværet forsvant, så gikk skravla som vanlig. Og de kom velberget ned til Ramsjøhytta denne gangen óg. Denne dagen ble en tankevekker om at tordenværet kommer fort til tross for en fin værmelding. Denne spesielle fjellturen vil nok bli husket for resten av livet for Unni og hennes turvenninner Grete og Karen Elisabeth.

Her kan du høre intervjuet med topptur-entusiast Unni Haarstad og Statsmeterolog Julie Solsvik Vågane:

En nydelig kveld ved Ramsjøen etter en litt for spennende topptur. Foto: Unni Haarstad

ANNONSE