Nea Radio

På toppen av Selbu sitt høyeste fjell. Foto: Unni Haarstad

Selbu:

En spesiell topptur!

Tre damer, i sin beste alder, dro på fjelltur en solfylt dag i august. Det viste seg at denne dagen skulle bli en dag de aldri glemmer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Unni, Grete og Karen Elisabeth, med alle etternavnet Haarstad, dro på fjelltur en augustdag. Dagen startet med strålende vær, så singlet og shorts ble dagens turklær. Målet for dagen var Fongen, Selbus høyeste fjell, på 1441 meter. Mens de gikk oppover hørte de brått uventet buldring i det fjerne, plutselig kom et skikkelig brak. Da var det bare å komme seg under en steinhylle. Mens de satt der så så de skyene dro i fra dem. Da var det bare å fortsette oppover til toppen; da det så forholdsvis trygt ut.

Karen Elisabeth, Grete og Unni på toppen! Foto: Karen Elisabeth Haarstad

- Vi hefta ikke lenge på toppen før vi tok fatt på nedoverturen. Etter et stund begynte det å regne og da ble det regnklær i rundt ti minutter. Det var litt lummert og klamt i lufta, men ingen tegn til lyn. Plutselig ble vi oppmerksomme på at håret vårt sto rett til værs. Litt av et syn; så vi lo litt; selv om vi innerst inne ble litt «småredd.» Alle tenkte vel sitt, men ingen sa noe, forteller Unni.

Men etter en stund; da været klarnet og tordenværet forsvant, så gikk skravla som vanlig. Og de kom velberget ned til Ramsjøhytta denne gangen óg. Denne dagen ble en tankevekker om at tordenværet kommer fort til tross for en fin værmelding. Denne spesielle fjellturen vil nok bli husket for resten av livet for Unni og hennes turvenninner Grete og Karen Elisabeth.

Her kan du høre intervjuet med topptur-entusiast Unni Haarstad og Statsmeterolog Julie Solsvik Vågane:

En nydelig kveld ved Ramsjøen etter en litt for spennende topptur. Foto: Unni Haarstad

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...