Annonse
Nea Radio

2,5 kilometersregelen:

– En seier for lokaldemokratiet, sier Høyre som stemte mot forslaget

2,5 kilometersregelen er en saga blott. Bildet er tatt på Nesjøen. Foto: Erik Tangstad Kirkvold

– Høyre, KrF og Venstre har tydeligvis ikke tro på at vettet et jevn fordelt her i landet, sier Senterpartiets Heidi Greni som stiller seg undrende til Høyres stemmer i denne saken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2020 kl 15:34

Annonse

Tirsdag kom nyheten om at regjeringen lar kommunene bestemme mer over snøskuterkjøring i kommunene. Det vil derfor fra 1. oktober, når den nye regelen trår i kraft, ikke lenger være krav om at hytter må ligge minst 2,5 km fra brøyta vei for at det skal kunne gis tillatelse til bruk av snøskuter for transport av bagasje og utstyr.

Her er stemmefordelingen

Vedtaket ble gjort med 49 mot 36 stemmer. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet stemte for vedtaket. Enkelte vil nok stusse over at Høyre stemte nei.

Stortingsrepresentant Elin Agdestein sier partiet har sendt forslaget ut på høring og stemte som de gjorde for å være konsekvent overfor prosesser som pågår.

– Vi gjorde dette litt for å markere at vi fører politikk på egne premisser og ikke basert på det som kommer av forslag fra opposisjonen. Men vi er enige i at grensa skulle fjernes og derfor sendte vi forslaget ut på høring, sier hun og innrømmer at hun er glad for at man nå har fått landet denne saken.

Hør intervju med Elin Agdestein her:

Senterpartiets Heidi Greni sier det er opposisjonen på Stortinget som i denne saken har instruert regjeringa å fjerne 2,5 kilometersgrensen.

– Ellers har dette aldri kommet i stand, sier hun.

Greni synes det er litt spesielt at Høyre selger inn denne saken som om de stemte for.

Hør intervju med Heidi Greni her:

Annonse