ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Oppdatert:

En person har testet positivt for covid-19 på Røros

Foto: Marit Langseth

Restaurant i sentrum stengt da ansatt har fått påvist covid-19

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2020 kl 16:55

ANNONSE
Annonse

Røros kommune melder lørdag formiddag at de har fått svar på 26 av testene fra fredag. En person har testet positivt på covid-19. De resterende 25 svarene er negative.

Ordfører Isak Veierud Busch opplyser at smitteteamet i Røros følger prosedyrene og jobber nå med smittesporing. Vi kartlegger og tar kontakt med nærkontakter.https://www.retten.no/forste-tilfelle-av-koronaviruset-pa-roros-sannsynlig-at-smitten-har-kommet-fra-bussen-med-koronasmittede/s/5-44-468094

– For å slå ned på smitten oppfordrer vi fortsatt alle om å vaske hender, holde avstand, og holde seg hjemme samt teste seg om de får symptomer, heter det i meldingen fra Røros kommune.

Kaffestuggu midlertidig stengt

Kaffestuggu melder på sine facebooksider at de har midlertidig stengt virksomheten da en av deres ansatte har testet positivt på Covid-19.

– Det er sannsynlig at smitten har kommet fra bussen med koronasmittede, sier rørosordfører Isak Veierud Busch til Arbeidets Rett.

Smittesporingsteamert er satt i arbeid og nærkontakter til den smittede skal ha blitt varslet. Den smittede skal nå være i isolasjon og nærkontaktene i karantene, i følge avisa.

Smittesporing

Lørdag ettermiddag melder Røros kommune at de har oversikt over nærkontaktene til personen som er smittet med covid-19, og at de har arbeidet med smittesporing under kontroll.

Ordfører Isak Veierud Busch bekrefter at kommunens kriseteam håndterer situasjonen ut fra prosedyrene for smittevern og smittesporing.

– Situasjonen er foreløpig uavklart, så lenge vi fortsatt jobber med smittesporing og testing. I samråd med daglig leder Terje Lysholm ved Røros Hotell kan vi bekrefte at den smittede er ansatt på Kaffestuggu. De tok selv umiddelbart grep og stengte Kaffestuggu, i samråd med kommuneoverlegen, sier han og ber nå alle som har vært på Kaffestuggu i tidsrommet tirsdag 22.9. til torsdag 24.9. være oppmerksom på symptomer. Terskelen for å teste seg er veldig lav.

Nøkkelord

ANNONSE