Nea Radio

Oppdatert:

En person har testet positivt for covid-19 på Røros

Foto: Marit Langseth

Restaurant i sentrum stengt da ansatt har fått påvist covid-19

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2020 kl 16:55

Røros kommune melder lørdag formiddag at de har fått svar på 26 av testene fra fredag. En person har testet positivt på covid-19. De resterende 25 svarene er negative.

Ordfører Isak Veierud Busch opplyser at smitteteamet i Røros følger prosedyrene og jobber nå med smittesporing. Vi kartlegger og tar kontakt med nærkontakter.https://www.retten.no/forste-tilfelle-av-koronaviruset-pa-roros-sannsynlig-at-smitten-har-kommet-fra-bussen-med-koronasmittede/s/5-44-468094

– For å slå ned på smitten oppfordrer vi fortsatt alle om å vaske hender, holde avstand, og holde seg hjemme samt teste seg om de får symptomer, heter det i meldingen fra Røros kommune.

Kaffestuggu midlertidig stengt

Kaffestuggu melder på sine facebooksider at de har midlertidig stengt virksomheten da en av deres ansatte har testet positivt på Covid-19.

– Det er sannsynlig at smitten har kommet fra bussen med koronasmittede, sier rørosordfører Isak Veierud Busch til Arbeidets Rett.

Smittesporingsteamert er satt i arbeid og nærkontakter til den smittede skal ha blitt varslet. Den smittede skal nå være i isolasjon og nærkontaktene i karantene, i følge avisa.

Smittesporing

Lørdag ettermiddag melder Røros kommune at de har oversikt over nærkontaktene til personen som er smittet med covid-19, og at de har arbeidet med smittesporing under kontroll.

Ordfører Isak Veierud Busch bekrefter at kommunens kriseteam håndterer situasjonen ut fra prosedyrene for smittevern og smittesporing.

– Situasjonen er foreløpig uavklart, så lenge vi fortsatt jobber med smittesporing og testing. I samråd med daglig leder Terje Lysholm ved Røros Hotell kan vi bekrefte at den smittede er ansatt på Kaffestuggu. De tok selv umiddelbart grep og stengte Kaffestuggu, i samråd med kommuneoverlegen, sier han og ber nå alle som har vært på Kaffestuggu i tidsrommet tirsdag 22.9. til torsdag 24.9. være oppmerksom på symptomer. Terskelen for å teste seg er veldig lav.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...