Nea Radio

Selbu:

Den positive prøven var falsk

En person har fått påvist koronasmitte i Selbu. Foto: Ola Bjerken

Selbu har fått avkreftet at det er påvist smitte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2021 kl 21:05

Kommuneoverlegen har nå fått fasiten fra det meldte smittetilfellet i går, og ser at den positive hurtigtesten skal annulleres på grunn av negativ PCR-prøve! Kommunen kan derfor med glede melde at det ikke lenger er grunnlag for karantene som er varslet det siste døgnet i Selbu. Denne gangen måtte kommuneoverlegen sette i gang store karantenetiltak, som heldigvis kan avblåses i kveld.

Vi må konkludere med at den positive prøven fra i går kveld var «falsk positiv». Av de vel 2500 hurtigtester vi har tatt i Værnesregionen siden januar, er dette det andre tilfellet med falsk positiv. Faglig er vi kjent med at hurtigtest ikke er like nøyaktig som PCR-metodikken, og dette er andre gang vi opplever dette i Værnesregionen, blant ca. 2500 hurtigtester. Med denne erfaringen har vi god tiltro til den – inntil det motsatte er bevist. Tidsfaktoren ved smitteutbrudd gjør at det er svært nyttig å starte tiltak ut fra hurtigtest, så det vi opplever nå, får vi ta som en hyggelig overraskelse.

Kommunen håper på forståelse hos de som måtte forandre planene sine for denne helgen. La gjerne denne saken bli en påminnelse om hvor sårbart samfunnet fortsatt er for smitteutbrudd, og hvor viktig det er å holde seg til smitteverntiltakene – hold deg til få kontakter og vær sosial bare i små grupper. Russen har fått samme beskjed.
Dersom du har symptomer på infeksjonssykdom, er det viktig å få tatt test snarlig – og hold deg for seg selv mens du venter på svar

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...