ANNONSE
Annonse
Nea Radio

En million årlig til Homla

Får penger: Fylkesmannens fiskeforvalter, Anton Rikstad (t.v), kunne torsdag kveld fortelle at staten gir en million kroner årlig for å bygge opp laksestammen i Homla. Det er leder i elveeierlaget, Tore Hammer, glad for. Foto: Anne Gundersen

Etter at 95 % av fisken døde i fjor, gir staten økonomisk støtte til å gjennoppbygge laksestammen i Homla.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Staten og miljødirektoratet gir en million kroner i året til å gjennoppbygge laksestammen i Homla, det kunne fiskeforvalter hos fylkesmannen, Anton Rikstad, fortelle under et allmøte i regi av Malvik Jeger- og Fiskeforening torsdag kveld. Så mye som 95 % av laksebestanden i elva døde i oktober i fjor og selv om årsaken ikke har kunne fastslås med full sikkerhet, utelukkes det ikke at laksedøden var et resultat av rotenonbehandling av tjønn i nærheten.

– Uansett hva som var årsaken tar staten ansvar og gir nå økonomisk støtte til å innlemme Homlalaksen i levende genbank.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Ser framover

Tore Hammer er leder i elveeierlaget og han er glad for at det nå settes av penger til å gjenoppbygge stammen.

– Vi kan ikke annet enn å se framover når situasjonen er som den er og vi setter pris på tiltakene som nå settes inn. Hammer innrømmer at det som inntraff ikke kunne ha kommet på et mer uheldig tidspunkt.

– Vi hadde fredet Homla for fiske i flere år på grunn av at bestanden var lav. I fjor hadde vi nådd bestandsmålet og kunne endelig åpne for fiske igjen. Jeg tror det vil ta minimum fem år før vi er tilbake der vi var. Men nå må vi bare gjøre det beste ut av situasjonen og sørge for å samarbeide godt med fylkesmannen.

Nøkkelord

ANNONSE