Nea Radio

En million årlig til Homla

Får penger: Fylkesmannens fiskeforvalter, Anton Rikstad (t.v), kunne torsdag kveld fortelle at staten gir en million kroner årlig for å bygge opp laksestammen i Homla. Det er leder i elveeierlaget, Tore Hammer, glad for. Foto: Anne Gundersen

Etter at 95 % av fisken døde i fjor, gir staten økonomisk støtte til å gjennoppbygge laksestammen i Homla.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Staten og miljødirektoratet gir en million kroner i året til å gjennoppbygge laksestammen i Homla, det kunne fiskeforvalter hos fylkesmannen, Anton Rikstad, fortelle under et allmøte i regi av Malvik Jeger- og Fiskeforening torsdag kveld. Så mye som 95 % av laksebestanden i elva døde i oktober i fjor og selv om årsaken ikke har kunne fastslås med full sikkerhet, utelukkes det ikke at laksedøden var et resultat av rotenonbehandling av tjønn i nærheten.

– Uansett hva som var årsaken tar staten ansvar og gir nå økonomisk støtte til å innlemme Homlalaksen i levende genbank.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Ser framover

Tore Hammer er leder i elveeierlaget og han er glad for at det nå settes av penger til å gjenoppbygge stammen.

– Vi kan ikke annet enn å se framover når situasjonen er som den er og vi setter pris på tiltakene som nå settes inn. Hammer innrømmer at det som inntraff ikke kunne ha kommet på et mer uheldig tidspunkt.

– Vi hadde fredet Homla for fiske i flere år på grunn av at bestanden var lav. I fjor hadde vi nådd bestandsmålet og kunne endelig åpne for fiske igjen. Jeg tror det vil ta minimum fem år før vi er tilbake der vi var. Men nå må vi bare gjøre det beste ut av situasjonen og sørge for å samarbeide godt med fylkesmannen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...