Nea Radio

Selbu SV med leserbrev:

En lokalbank har en verdi i seg selv

Selbu Sparebank blir ikke lenger hovedbankforbindelse for Selbu og Tydal kommuner. Foto: Andreas Reitan

Partiet synes det er trist at Selbu kommune ikke ønsker å benytte Selbu Sparebank som sin hovedbankforbindelse de kommende årene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dette tror vi kom overraskende på de fleste av oss. Selv om slike anbudskonkurranser organiseres og styres av en kommunes administrasjon, så betyr ikke det at lokalpolitikerne ikke har interesse av saken. 

Lokale arbeidsplasser er viktig. Å støtte opp om lokalt næringsliv er også viktig. Kanskje enda viktigere enn noen gang etter perioden med COVID19.

I Selbu er vi heldige som har en «egen» lokalbank. Det er ingen selvfølge. At banken viser et lokalt engasjement utover hva man kan forvente er heller ikke noen selvfølge.

Det er også vår oppfatning av lokalbanken strekker seg litt lengre for å yte lokalbefolkningen litt ekstra service. Det er trygt å diskutere personlig økonomi med en sambygding!Det har kommet frem at pris på banktjenestene ble utslagsgivende. Selbu kommune sparer omtrentlig 500.000,- i året på å forlate kundeforholdet med lokalbanken til fordel for vinneren av konkurransen.

Vi ønsker å løfte frem et prinsipielt spørsmål om en hovedbankforbindelse i nabobygget til rådhuset ikke ville vært verdt dette?

Ville man ikke fått det tilbake i litt ekstra service, tilgjengelighet og lokalkunnskap? I tillegg til at man hegnet om arbeidsplassene lokalbanken tilbyr våre innbyggere, og verdien banken i seg selv har for bygda?På andre siden så er det lover og forskrifter om offentlige anskaffelser som skal følges. Det er ikke slik at man uten videre kan velge den tilbyderen man vil i en offentlig utlyst anbudskonkurranse, og man må ha en viss forståelse for at en kommune med anstrengt økonomi vektlegger kroner og øre sterkt i en slik sammenheng.Samtidig forhindrer ikke det at vi som folkevalgte kan ta stilling til hvilke verdier og holdninger vi mener kommunen vår skal forfekte - blant gjennom valg av hovedbankforbindelse. Når vi så ofte oppfordrer våre innbyggere til å støtte opp om lokalt næringsliv - og understreker viktigheten av lokale arbeidsplasser - virker det noe merkelig at kommunen selv skyver slike tanker bort når hovedbankforbindelse skal velges. Slik vi ser det bør en kommune som er så heldig å ha en lokalbank innenfor kommunegrensa strekke seg langt for å støtte opp om denne. Derfor ønsker vi at faktorer som lokal tilstedeværelse, lokal forankring, tilgjengelighet og servicekonsept for lokalbefolkningen vektlegges i større grad ved neste korsvei.

Uten at politikerne på noen som helst måte skal gå inn å detaljstyre slike prosesser, tror vi både Selbu Sparebank og Selbu kommune vil få en enda bedre fremtid dersom man spiller på samme lag. Det vil komme innbyggerne i Selbu til gode.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...