Nea Radio

Gaula:

En litt annerledes badedag

BADING MED KLÆRNE PÅ: Lærer Sunniva og Joar var de første uti. Foto: Per Magne Moan

Elever fra Hov Skole gikk i vannet med klærne på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2021 kl 00:09

Tirsdag hadde 3. klassen ved Hov Skole i Ålen en litt annerledes svømmetime enn vanlig. Sistetimen av skoledagen var nemlig satt av til bading i Gaula med vanlige klær på.

Lærer Sunniva Aunøien Bakås sier det er blitt mer fokus på at barn skal tåle å komme i kaldt vann ute - ikke bare iført badetøy og svømmebriller i oppvarmet basseng.

– Det skjer svært få ulykker i basseng. Alle har nå badet med klærne på og fikk dermed følelsen av at alt er litt tyngre, sier hun og røper at hun følte hun måtte gå foran som et godt eksempel og være førstemann uti.

– Det gjorde jeg og jeg svømte, sier hun før hun blir avbrutt av en av 3. klassingene, Joar, som vil påberope seg æren av å ha vært først i vannet.

LITT KALDT: Noen er litt tøffere enn andre. Foto: Per Magne Moan

Gradestokken viste 12-13 grader i lufta da den spennende utetimen startet. Og etter litt forsiktig nøling, var badetimen i elva i gang. Noen dristet seg sogar helt under, mens andre var fornøyd med å vasse litt.

SPENNENDE SKOLETIME: Uvant å bade med hverdagsklærne på. Foto: Per Magne Moan

Etter hvert så kom det meldinger om at det slett ikke var så verst temperatur og de aller fleste var etter badingen enige i at dette ikke var noe å grue seg til.

Sunniva ser ikke bort fra flere badetimer i Gaula senere i høst, med litt lavere temperatur i både luft og vann.

– Dette var ikke så verst så vi får se om vi ikke gjør det igjen senere i løpet av høsten. Hun mener det er viktig å gjøre slike ting på en måte som ikke virker skremmende på barna.

– De skal ikke få panikk og de skal ikke få en dårlig følelse av dette. Men det skal gjøre dem tryggere, sier hun og innrømmer at det var en artig opplevelse som alle kommer til å snakke om i lang tid framover.

TØFFE BADERE: Karoline, Aylin, Aurora, Linnea, Sunniva (bak), Kjerstine, Joar, Karianne, Martine og Oliwer Foto: Per Magne Moan

Hør intervju med lærer Sunniva og 3. klassingene Joar, Aylin, Aurora og Karianne her:

Fra venstre: Aylin, Karianne, Aurora, Sunniva og Joar

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...