Nea Radio

Hessdalen seter:

En liten Noas Ark langt inne i ufo-dalen

HARMONI: Selma liker å komme så nært innpå røroskua. Foto: Per Magne Moan

Hilde og Bjørn Magnar byr på en annerledes opplevelse for hele familien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2020 kl 00:37

Hilde Vårhus og Bjørn Magnar Vik er driverne av Hessdalen seter, som ligger noen kilometer innover veien mot Øyungen i Holtålen kommune.

Artikkelen fortsetter under bildet

VENNER: Grisen og kua er venner, selv om sistnevnte er litt bekymret for kalvene sine. Foto: Per Magne Moan

I flere år har de drevet kafe på setra og gjester har kunnet oppleve et svært så rikt husdyrhold, med hester, kyr, griser og høner. Ja til og med eselet Tussi, trives godt på setra, og er venner med alle de andre dyrene. Kanskje bortsett fra hunden da.

Om dette er Heldiggrisen eller Fyttigrisen, er vi usikre på, men at grisen trives blant folk og fe på setra, er hevet over en hver tvil. Foto: Per Magne Moan

Bra sommer

Selv om corona og dårlig vær har preget sommeren på ulike måter, så sier Bjørn Magnar at det har vært godt besøkt denne sesongen.

– Til tross for at det har vært litt regn og surt så har vi hatt mye besøk. Vi har vært heldige og det har regnet rundt oss, så vi har fått bare ei og annen skur.

Han sier at setra holdes åpen for publikum ut neste helg, og innrømmer at før han flyttet til Hessdalen så hadde han lite erfaring med seterlivet.

Artikkelen fortsetter under bildet

KOS: Griser er utrolig kjærlige dyr og sovner gjerne når det vanker litt kos fra matmor Marthe. Foto: Per Magne Moan

Det gode liv

Hessdalen seter er et sted for de gode opplevelsene. Her kan små og store være tett på dyrene og samtidig nyte roen i fjellet. Og vil noen ri eller delta på natursti, så er det muligheter for det også.

Vik sier at de gjør dette blant annet for å skape litt opplevelser i bygda.

– Det er jo litt for at folk skal se hvordan seterlivet er og for å skape litt aktivitet, både for hytteeiere og fastboende.

I tillegg kommer det mange ens ærend innover dalen for å spise setermat eller kanskje rett og slett jakte den gode følelsen.

TROR KANSKJE DEN ER EN HEST: Eselet Tussi er et populært innslag på setra. Foto: Per Magne Moan

Hør intervju med Bjørn Magnar Vik her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...