Annonse
Nea Radio

En elev på Røros videregående er smittet - russen avlyser feiringen

En elev ved Røros Videregående skole har fått påvist korona-smitte. Alle medelevene og lærere, som underviser i klassen, er satt i karantene. Foto: Per Magne Moan

Det er en elev ved Røros videregående skole som er smittet av korona. Det bekrefter ordfører Isak V. Busch til Arbeidets Rett torsdag kveld. Alle elever og lærere i klassen til den smittede er satt i karantene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2021 kl 00:00

Annonse

Torsdag kveld ble det kjent at en elev ved Røros videregående er smittet av Covid19. det bekrefter ordfører Isak V. Busch til Arbeidets Rett.

Ikke fra Røros

Eleven skal være bosatt i en annen kommune i regionen.

– Det er nærliggende å tro at elevens positive koronatest har sammenheng med smitteutbruddet i Nord-Østerdal, sier Busch til Arbeidets Rett.

Nå jobber kommunen med å spore smitten så raskt som mulig, og de tester personer som er satt i karantene fortløpende.

Ikke kjent om flere er smitta

Torsdag, på Kristi Himmelfartsdag, hadde kommunen åpen teststasjon mellom klokka. 13 - 15, og så langt er om lag hundre personer testa.

Tidligere i dag ble det kjent at mellom 40 og 50 personer ved Røros voksenopplæring er satt i karantene. Det er ennå ikke kjent om noen av de har fått påvist smitte ennå.

Bør jobbe hjemmefra

Kriseledelsen i kommunen oppfordrer alle som kan å jobbe fra hjemmekontor de neste dagene.

- Vi oppfordrer sterkt om at ansatte som kommer ra kommuner som er berørt av smitteutbruddet og som jobber i Røros om å benytte seg av hjemmekontor, skriver kommunen på sine nettsider.

Personer i Røros som jobber i kommuner som har fått påvist smitte oppfordres til å jobbe hjemmefra.

Så langt er det påvist smitte i Tynset-, Tolga- og Os kommune.

Avlyser feiringen

At en av elevene på skolen har fått påvist korona har også fått konsekvenser for russefesten som ble arrangert på Røros torsdag kveld.

Ordføreren sier til Arbeidets Rett at russen har valgt å avrunde feiringen. Også på Tynset har russen valgt å avlyse alle arrangement resten av feiringen på grunn av smittesituasjonen.

Annonse