Nea Radio

En elev på Røros videregående er smittet - russen avlyser feiringen

En elev ved Røros Videregående skole har fått påvist korona-smitte. Alle medelevene og lærere, som underviser i klassen, er satt i karantene. Foto: Per Magne Moan

Det er en elev ved Røros videregående skole som er smittet av korona. Det bekrefter ordfører Isak V. Busch til Arbeidets Rett torsdag kveld. Alle elever og lærere i klassen til den smittede er satt i karantene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2021 kl 00:00

Torsdag kveld ble det kjent at en elev ved Røros videregående er smittet av Covid19. det bekrefter ordfører Isak V. Busch til Arbeidets Rett.

Ikke fra Røros

Eleven skal være bosatt i en annen kommune i regionen.

– Det er nærliggende å tro at elevens positive koronatest har sammenheng med smitteutbruddet i Nord-Østerdal, sier Busch til Arbeidets Rett.

Nå jobber kommunen med å spore smitten så raskt som mulig, og de tester personer som er satt i karantene fortløpende.

Ikke kjent om flere er smitta

Torsdag, på Kristi Himmelfartsdag, hadde kommunen åpen teststasjon mellom klokka. 13 - 15, og så langt er om lag hundre personer testa.

Tidligere i dag ble det kjent at mellom 40 og 50 personer ved Røros voksenopplæring er satt i karantene. Det er ennå ikke kjent om noen av de har fått påvist smitte ennå.

Bør jobbe hjemmefra

Kriseledelsen i kommunen oppfordrer alle som kan å jobbe fra hjemmekontor de neste dagene.

- Vi oppfordrer sterkt om at ansatte som kommer ra kommuner som er berørt av smitteutbruddet og som jobber i Røros om å benytte seg av hjemmekontor, skriver kommunen på sine nettsider.

Personer i Røros som jobber i kommuner som har fått påvist smitte oppfordres til å jobbe hjemmefra.

Så langt er det påvist smitte i Tynset-, Tolga- og Os kommune.

Avlyser feiringen

At en av elevene på skolen har fått påvist korona har også fått konsekvenser for russefesten som ble arrangert på Røros torsdag kveld.

Ordføreren sier til Arbeidets Rett at russen har valgt å avrunde feiringen. Også på Tynset har russen valgt å avlyse alle arrangement resten av feiringen på grunn av smittesituasjonen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...