Nea Radio

- En bedre skole for alle - ikke de få

Fylkesordfører Tore O. Sandvik  Foto: Arkivfoto

- I Trøndelag trenger vi flere - ikke færre lærere. Vi trenger flere - ikke færre lærlinger. Vi trenger at flere - ikke færre elever fullfører videregående. Vi trenger en skolestruktur som er nær der elevene bor og som ikke presser de svakeste elvene til å flytte på hybel for å få skoleplass, skriver fylkesordførerkandidat Tore O Sandvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2019 kl 09:20

Høyre sitter nå på et regjeringskontor i Oslo og vil bestemme hvordan vi trønderne skal organisere de videregående skolene våre. De svakeste skal ikke lenger få gå på nærskolen sin, men risikerer å måtte flytte for å ta videregående utdanning. Trøndelag Høyre vil i tillegg kutte 75 millioner kroner hvert år i den videregående skolen her i fylket. Dette vil medføre færre tilbud å velge i på nærskolen, større sentralisering til byene, færre lærere, færre lærlinger og sannsynligvis skolenedleggelser.

Dette skjer samtidig med at vi nå får flere ungdommer til å gjennomføre videregående opplæring. Næringslivet og kommunene skriker etter arbeidskraft, og vi formidler flere lærlinger enn noensinne.

Videre har Høyre varslet at om de får makten sammen med Frp i fylket, vil de ha flere kommersielle privatskoler. Disse skolene finansieres ved egenbetaling, OG ved å overføre penger fra de andre videregående skolene i fylket.

I Trøndelag trenger vi flere - ikke færre lærere. Vi trenger flere - ikke færre lærlinger. Vi trenger at flere - ikke færre elever fullfører videregående. Vi trenger en skolestruktur som er nær der elevene bor og som ikke presser de svakeste elvene til å flytte på hybel for å få skoleplass.

Det er jevnt på målingene nå, men Høyre og Frp kan få makten med Senterpartiets hjelp - tross solid rødgrønt flertall. Nå er det viktigere enn noengang å bruke stemmeretten.

Arbeiderpartiet garanterer for skolene. Vi vil ikke kutte. Vi vil at trønderne selv skal få bestemme vår egen utvikling. Vi vil ta tilbake kontrollen.

Arbeiderpartiet går til valg på en bedre skole for alle - ikke bare de flinkeste og de med best råd.

Tore O. Sandvik
Fylkesordførerkandidat
Arbeiderpartiet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...