ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tror utnevnelsen av Gram vil gagne Trøndelag:

- En arbeidssom politiker som ikke lar byråkratene styre detaljene

FORSVARSMINISTER: Etter det Vårt Land og TV 2 erfarer, blir Bjørn Arild Gram (Sp) fra Steinkjer ny forsvarsminister. Foto: TROND VESTRE / NRK

Tirsdag ble tidligere Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram utnevnt som ny forsvarsminister. Sjefsredaktør i Trønder-Avisa, Sivert Rossing, tror utnevnelsen vil gagne lokalsamfunnet i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Gram var i perioden 2007-2020 ordfører på Steinkjer, før han i 2020 ble styreleder i KS. Allerede høsten 2021 var den tidligere Steinkjer-ordføreren tilbake som politiker, da som kommunal- og distriktsminister. 181 dager etter han tiltrådte rollen som statsråd for første gang, ble Gram i ekstraordinært statsråd tirsdag utnevnt som ny forsvarsminister, etter Odd Roger Enoksen trakk seg lørdag.

Sjefredaktør i Trønder-Avisa, Sivert Rossing, har i flere år vært politisk journalist i avisen, og tror Gram blir å kjenne igjen fra tiden han var ordfører.

- Han blir vel den samme typen som han har vært som ordfører og kommunalminister, en veldig hands-on, arbeidssom politiker som ikke lar byråkratene styre detaljene, men han kommer til å være på både det minste og største spørsmålet. Samt det å sette seg inn i, og ha full kontroll på sitt felt nå, og kommer nok til å ha ganske klare forventninger til forsvarssektoren. I sum kan det nok hende vi kan si den politiske styringen av forsvarset blir tydeligere, sa Sivert Rossing til Nea Radio kort tid etter utnevnelsen ble offentlig.

LES OGSÅ: Bjørn Arild Gram blir ny forsvarsminister

Stor betydning for Trøndelag

Tirsdagens omrokkering i regjeringen fører til at 3 av 18 statsrådsposter fremdeles vil besittes av en trønder. Fra før er Ola Borten Moe fra Trondheim Forsknings- og høyere utdanningsminister, mens Ingvild Kjerkol fra Stjørdal er helseminister.

For oss trøndere, og ikke minst nord-trøndere. Hvilken betydning har det at det hentes toppfolk fra våre rekker?

- Tror det har en stor betydning, større enn mange tenker på. En ting er at det blir kort vei mellom makten og våre lokalsamfunn, en annen ting er at det viser at man kan starte en politisk karriere i et lite kommunestyre i Nord-Trøndelag, og ende opp som forsvarsminister, og være jevnlig på besøk i Pentagon.

- Det at vi bryter ned litt barrieren mellom at politikk er profesjonellt versus hobby dugnadsgreie som vi driver i distriktsnorge, tror jeg har stor betydning.

Hør hele intervjuet med Sivert Rossing i lydfilen under.

Nøkkelord

ANNONSE