Nea Radio

Else Kåss Furuseth er årets stiklestadprofil

Stiklestad nasjonale kultursenter Foto: Stiklestad

Stiklestad nasjonale kultursenter har gleden av å presentere Else Kåss Furuseth som årets stiklestadprofil. Publikum vil få møte henne både i et foredrag og i en samtale med Anne Grosvold under Olsokdagene på Stiklestad i slutten av juli.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvordan snakker vi om de vanskeligste temaene? Hvordan kan vi som enkeltmennesker se og møte hverandre på best måte? Og hvordan løfter vi de mest personlige spørsmålene inn i samfunnsdebatten?Dette er spørsmål Stiklestad nasjonale kultursenter ønsker å sette søkelys på fram mot nasjonaljubileet i 2030. Derfor har vi invitert Else Kåss Furuseth til å være årets stiklestadprofil.

– Else er en litt annerledes profil enn det vi har hatt tidligere. Hun er en kvinne med en sterk, leken og modig stemme, sier Anne Marit Mevassvik, direktør ved Stiklestad nasjonale kultursenter.

– Vi gleder oss veldig, og mener hun passer perfekt til å belyse årets tema «Våken».

Kåss Furuseth har i flere år utmerket seg gjennom sin unike evne til å kombinere humor med alvor. Hun ble et velkjent navn gjennom humorprogrammet “Torsdag kveld fra Nydalen”. I 2011 hadde “Kondolerer” premiere, en komedie med utgangspunkt i hennes familiehistorie knyttet til selvmord. Stykket ble en kritikerrost publikumssuksess og i 2018 fulgte hun opp med “Gratulerer”. Samme år kom boken “Else går til psykolog” og tv-serien “Else om: Selvmord”. Furuseths tilnærming til tunge temaer og evne til å gi åpenhet et ansikt har gitt henne en rekke priser: Foreningen Mental helses åpenhetspris, Astrid Gunnestads minnespris for årets modigste kvinne, Årets navn i VG og Fredrikkeprisen, Sanitetskvinnenes ærespris.

Tidligere er det kjent at Janove holder åpningskonserten og at Ståle Gerhardsen er årets olsokkunstner. Hele programmet for Olsokdagene på Stiklestad slippes den 20. mai.

TIDLIGERE STIKLESTADPROFILER:

2018 Jens Stoltenberg

2017 Geir Lippestad

2016 Sidsel Wold

2015 H.K.H. Kronprins Haakon

2014 Børge Brende

2013 Guri Hjeltnes

2012 Dick Harrison

2011 Jonas Gahr Støre

2010 Ingelin Killengreen

2009 Jan Egeland

2008 Anne Aasheim

2007 Gunnar Stålsett

2006 Gudmund Hernes

2005 Kåre Willoch

2004 Thomas Hylland Eriksen

2003 Karsten Alnæs

2002 Jostein Gaarder

2001 Tor Åge Bringsværd

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...